Από τα στανταράκια πράγματα του καλοκαιριού είναι ότι θα πας σίγουρα μια μέρα σε μια παραθαλάσσια ταβέρνα. Συνήθως μετά το μπάνιο,...
Από τα στανταράκια πράγματα του καλοκαιριού είναι ότι θα πας σίγουρα μια μέρα σε μια παραθαλάσσια ταβέρνα.
Συνήθως μετά το μπάνιο, ακόμα κι αν έχεις πάει με χαμηλό μπάτζετ διακοπές, την ταβέρνα τη συμπεριλαμβάνεις πάντα στον προϋπολογισμό. Απλώς φροντίζεις κι εκεί να μην γίνεις υπερβολική. Να πάρεις ένα κυρίως, δύο-τρία για τη μέση και κάτι να πιεις. Μόνο που οι άνθρωποι της ταβέρνας έχουν άλλα σχέδια για τους πελάτες τους. Πρόκειται για μικρά κόλπα που περνάνε απαρατήρητα ώστε να σε φέρουν στα νερά τους.
2. Οι επίτηδες ψηλές τιμές. Κάθε ταβέρνα έχει έναν κατάλογο σε εμφανές σημείο, ώστε πριν κάτσεις, να τον κοιτάξεις και να αποφασίσεις αν είναι ακριβή ή όχι. Σε κάποια πιάτα που έχουν ούτως ή άλλως ακριβά υλικά, θα δεις επίτηδες υψηλές τιμές. Αυτό γιατί οι τιμές στα άλλα πιάτα τύπου μπριζόλα ή μπιφτέκι, θα σου φανούν λογικές κι ας είναι εξίσου υψηλότερες. Για παράδειγμα θα δεις μερίδα καλαμαράκια στα 14 ευρώ και από κάτω μπιφτέκι στα 10.
3. Τα ρεζερβέ τραπέζια. Μπαίνεις σε μια ταβέρνα με 15-20 τραπέζια και έχει μόλις τα 3 με κόσμο. Και τα τρία βρίσκονται δίπλα δίπλα. Αυτό συμβαίνει γιατί επιλέγουν οι άνθρωποι της ταβέρνας να τους βάλουν κοντά και σε περίοπτη θέση, ώστε να βλέπουν οι περαστικοί ότι την επιλέγουν και να μπαίνουν να δουν. Κάποιοι θα σου πουν ότι τα υπόλοιπα τραπέζια είναι κρατημένα και έχουν τυχαία δύο ελεύθερα, που τυχαία βρίσκονται δίπλα στα ήδη καλυμμένα τραπέζια.
4. Οι σπιτικές συνταγές ή συνταγές της γιαγιάς. Αν ακούς τη λέξη σπιτικό, σου τρέχουν τα σάλια. Αν είναι και από τα χέρια της γιαγιάς επίσης. Μόνο που μετά από βόλτα που έκανες στο μαγαζί, δεν είδες καμία γιαγιά στην κουζίνα. Το κατάστημα δεν σε κορόιδεψε. Είπε ότι η συνταγή είναι της γιαγιάς, όχι το χέρι που θα φτιάξει το φαγητό.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.