Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΧΟΛΗ ΠΕΖΙΚΟΥ: ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 80 ΛΟΓΑΧΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΚΕΧΩΡΗΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017, πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Πεζικού (ΣΠΖ) στη Χαλκίδα, η τελετή αποφοίτησης της 2ης Εκπαιδευτικής Σειρ...






Την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017, πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Πεζικού (ΣΠΖ) στη Χαλκίδα, η τελετή αποφοίτησης της 2ης Εκπαιδευτικής Σειράς του έτους 2017, των Λοχαγών Όπλων – Σωμάτων, του Ενιαίου Τμήματος Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης.





Σκοπός της εκπαίδευσης, διάρκειας 12 εβδομάδων, είναι η διαμόρφωση ενιαίου πλαισίου σκέψης και η οριοθέτηση ενός πεδίου συναντίληψης καταστάσεων και γεγονότων, που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν οι νέοι Αξιωματικοί, τόσο σε καιρό ειρήνης, όσο και σε καταστάσεις έντασης – κρίσης και πολέμου.

Συμμετείχαν συνολικά 80 Λοχαγοί του Πεζικού, των Τεθωρακισμένων, του Πυροβολικού, του Μηχανικού, του Εφοδιασμού – Μεταφορών και του Γεωγραφικού.

Τα αποφοιτήρια επέδωσε ο Επιτελάρχης ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αντώνιος Νομικός.



 


Σχολή πεζικού

Η αποστολή της Σχολής Πεζικού στην ειρήνη είναι να εκπαιδεύει στελέχη μέχρι το βαθμό του Λγού, για να καταστούν ικανά να εκτελέσουν τα καθήκοντα τού βαθμού τους και για ένα έως δύο ανώτερα κλιμάκια.
Ειδικότερα να εκπαιδεύει:

1) Λγούς Διοικητικούς όλων των Όπλων και Σωμάτων εκτός του ΥΓ.
2) Λγούς Αρχιτεχνίτες Πεζικού και Λοιπών Σωμάτων,
3) Ανθλγούς Πεζικού και Αεροπορίας Στρατού.
4) Ανθστές Πεζικού Διοικητικούς και Τεχνικούς.
5) Ανθστές Λοιπών Σωμάτων.
6) Μ.Λχίες Πεζικού – Αεροπορίας Στρατού και Λοιπών Σωμάτων (Διοικητικούς και Τεχνικούς).
7) Εφέδρους Αξκούς Πεζικού.

Επίσης, ενημερώνει περιοδικά τους ανωτέρους Aξκούς Πεζικού επί των εξελίξεων και προόδων του Πεζικού, ενόψει της αναλήψεως δκσεως μονάδας.
Ιστορία

Ιδρύθηκε στην Αθήνα το έτος 1928 από τη Γαλλική Στρατιωτική αποστολή, η οποία με επικεφαλής το Στρατηγό ΖΙΡΑΡ, είχε αναλάβει την οργάνωση του Ελληνικού Στρατού την περίοδο αυτή.

Αρχικά είχε την ονομασία Σχολή Εφαρμογής Πεζικού και περιελάμβανε τα Τμήματα Ανθυπολοχαγών ΣΣΕ και Διοικητών Μονάδων.

Λειτούργησε διαδοχικά:
Στην Αθήνα από το 1928 έως 1935
Στη Θεσσαλονίκη από το 1936 έως 1940, όπου λειτούργησε μέχρι το 1940, στο στρατόπεδο της Ανωτέρας Σχολής Πολέμου (ΑΣΠ).
Στην Αθήνα το 1945 μετά την απελευθέρωση,αφού διέκοψε το 1940 τη λειτουργία της λόγω του Πολέμου, και μέχρι το 1946 ως Τάγμα του “Γενικού Κέντρου Εκπαιδεύσεως Αξκών”, εγκατεστημένη και πάλι στην παλαιά Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ).
Το έτος 1947 μεταστάθμευσε στη Χαλκίδα κι από τότε μέχρι σήμερα λειτουργεί στο Στρατόπεδο “Ταγματάρχη Πεζικού ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ” με την ονομασία ΣΧΟΛΗ ΠΕΖΙΚΟΥ.

armynow.net

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.