Θα χρεώνεται και το... λαδόξιδο πλέον στα εστιατόρια από τις αρχές του χρόνου. Σύμφωνα με νέα απόφαση, από την αρχή του νέου χ...
Θα χρεώνεται και το... λαδόξιδο πλέον στα εστιατόρια από τις αρχές του χρόνου.
Έτσι υπολογίζεται, βάσει της κατανάλωσης, ότι θα πρέπει να τυποποιηθούν περίπου 10.000 τόνοι ελαιόλαδου, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 4% με 5%.
Τώρα βέβαια, προκύπτουν άλλα ερωτήματα όπως το κόστος του τυποποιημένου ελαιολάδου για τον καταναλωτή, καθώς με κόστος από 30 ως 50 λεπτά για τον καταστηματάρχη το να ρίξει κάποιος στη σαλάτα του λίγο λάδι μπορεί και να σημαίνει… 1 ως και 3 ευρώ, ανάλογα με το κατάστημα.
Απ’ την άλλη πλευρά, βέβαια, η τυποποίηση σίγουρα εξασφαλίζει ποιότητα και σίγουρα ο καταναλωτής αποφεύγει τους κινδύνους από το αμφίβολης προέλευσης λάδι που μπορεί να σερβίρεται χωρίς έλεγχο.
Πηγή: newpost.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.