Θυμάστε τότε που ήσασταν παιδιά και μπορούσατε να φέρετε στη μνήμη σας ημερομηνίες γενεθλίων και αριθμούς τηλεφώνων ικανών να γεμίσουν...
Θυμάστε τότε που ήσασταν παιδιά και μπορούσατε να φέρετε στη μνήμη σας ημερομηνίες γενεθλίων και αριθμούς τηλεφώνων ικανών να γεμίσουν έναν μικρό τηλεφωνικό κατάλογο;
Οι ερευνητές διαπίστωσαν, ότι πολλοί άνθρωποι δε γνωρίζουν καν το νούμερο του τηλεφώνου του συντρόφου ή των παιδιών τους και πως βασίζονται αποκλειστικά στις φορητές συσκευές που έχουν μαζί τους.
Το πρόβλημα αυτό, που ονομάζεται «ψηφιακή αμνησία», είναι αποτέλεσμα της προσαρμογής του εγκεφάλου μας σε μια εποχή όπου το τηλέφωνο και το διαδίκτυο είναι πάντα διαθέσιμα, αναφέρουν οι ερευνητές.
Σύμφωνα με την έρευνα του εργαστηρίου Kaspersky Lab, το πρόβλημα της «ψηφιακής αμνησίας» ορίζεται ως εξής: η εμπειρία του να ξεχνά κανείς πληροφορίες, τις οποίες εμπιστεύεται για αποθήκευση σε μια ψηφιακή συσκευή, η οποία «θυμάται» γι’ αυτόν.
«Οι συνδεδεμένες συσκευές εμπλουτίζουν τις ζωές μας καθημερινά, όπως έχουν προκαλέσει και την επικράτηση της Ψηφιακής Αμνησίας» ανέφερε ο διευθυντής του εργαστηρίου Kaspersky Lab North America, Chris Doggett. «Ως καταναλωτές, είναι σημαντικό για όλους μας να κατανοήσουμε τις μακροχρόνιες επιπτώσεις αυτής της επίδρασης και γιατί ενισχύει την ανάγκη μας για προστασία των πολύτιμων πληροφοριών και αναμνήσεών μας».
Στην έρευνα συμμετείχαν 1.000 άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω στις ΗΠΑ. Οι επιστήμονες βρήκαν ότι οι επιδράσεις της ψηφιακής αμνησίας εντοπίζονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.