Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΑ ΤΗΣ ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ «ΡΕΤΣΙΝΙΑ»...: ΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΑΠΘ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΕ ΚΙΝΕΖΟΥΣ

Εκείνη κάνει αυτό που της αρέσει, κάνει τη δουλειά της. Ωστόσο ο δήμος της Σαγκάης θεωρεί πως ο τρόπος που διδάσκει ελληνικά σε Κινέζου...






Εκείνη κάνει αυτό που της αρέσει, κάνει τη δουλειά της. Ωστόσο ο δήμος της Σαγκάης θεωρεί πως ο τρόπος που διδάσκει ελληνικά σε Κινέζους φοιτητές δεν είναι απλώς δουλειά αλλά ένα έργο που πρέπει να βραβευτεί. Έτσι η Ράνια Καταβούτα, υποψήφια διδάκτορας Νεοελληνικής Φιλολογίας του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, θα τιμηθεί με το βραβείο «Ασημένια Μανόλια» στη Σαγκάη.




Το βραβείο απονέμεται κάθε χρόνο σε αλλοδαπούς εργαζομένους, οι οποίοι μέσα από το έργο τους συμβάλλουν στην ανάπτυξη της πόλης της Σαγκάης και στην καλλιέργεια των σχέσεων μεταξύ της Κίνας και της χώρας προέλευσής τους.

Στο πλαίσιο της Συμφωνίας Επιστημονικής Συνεργασίας που έχει συνάψει, από το 2013, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με το Shanghai International Studies University (Πανεπιστήμιο Διεθνών Σπουδών της Σαγκάης), η Ράνια Καταβούτα μετέβη, τον Σεπτέμβριο του 2014, στη Σαγκάη, προκειμένου να διδάξει ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία στο Τμήμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Διεθνών Σπουδών της Σαγκάης.




«Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόκληση η διδασκαλία ελληνικών σε Κινέζους φοιτητές, οι οποίοι ενδιαφέρονται για τον ελληνικό πολιτισμό και γνωρίζουν αρκετά πράγματα για την αρχαία ιστορία και μυθολογία» επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υποψήφια διδάκτορας. «Αν και», όπως διευκρινίζει, «τα ελληνικά δεν είναι η πρώτη τους επιλογή, εντούτοις είναι επίμονοι, μελετηροί και συστηματικοί φοιτητές και καταφέρνουν και ξεπερνούν τις γλωσσικές διαφορές και δυσκολίες».

Όσο για το τι τους δυσκολεύει στην εκμάθηση των ελληνικών, η Ράνια Καταβούτα τονίζει ότι είναι κυρίως κάποιοι ήχοι στην προφορά και το ...ρο! Δεν έχουν «ρ» στη γλώσσα τους και το προφέρουν ως «λ», λέει χαρακτηριστικά.

«Κριτήριο για την υποψηφιότητά μου», εξηγεί η ίδια, «στάθηκε τόσο η διδασκαλία μου όσο και η διοργάνωση και συμμετοχή σε ποικίλες εκδηλώσεις που αφορούν τον ελληνικό και κινεζικό πολιτισμό». Η πρόταση της υποψηφιότητάς της έγινε από το Πανεπιστήμιο Διεθνών Σπουδών της Σαγκάης. «Ενδεικτικά», συνεχίζει, «διοργάνωσα λογοτεχνική ομάδα με συμμετοχή καθηγητών του Πανεπιστημίου από διάφορες χώρες, έδωσα διαλέξεις στους φοιτητές και διοργάνωσα βιωματικές δραστηριότητες, ώστε να γνωρίσουν καλύτερα την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό».

pontos-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.