Να τα λέμε όλα: Φανατικός ανθέλληνας και με χίλια δυό ελαττώματα ο διαβόητος μπολσεβίκος Δημητράκης Ψαρράς της «Εφημερίδας των Συντα...
Να τα λέμε όλα: Φανατικός ανθέλληνας και με χίλια δυό ελαττώματα ο διαβόητος μπολσεβίκος Δημητράκης Ψαρράς της «Εφημερίδας των Συντακτών», αλλά είναι φοβερό «μαμούνι» και βγάζει συγκλονιστικές ειδήσεις, που θάβονται από τον υπόλοιπο Τύπο. Το περασμένο Σαββάτο 14/10/17 στην «Εφ.Συν.», ο Δημητράκης ασχολήθηκε με «Το εθνικό ταμπού της Θράκης», δηλαδή με την εκ μέρους μας άρνηση να αποκαλούμε «Τουρκική» την μουσουλμανική μειονότητα, επικαλούμενοι την Συνθήκη της Λωζάνης…
Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό, που περιλαμβάνεται στο δημοσιευμένο «Αρχείο Καραμανλή» (τ. 10, σ. 134-135), ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδος είχε δηλώσει τα ακόλουθα στον Τούρκο ομόλογό του…
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: «Σε ό,τι αφορά το πρόβλημα των μειονοτήτων, η δική μας πλευρά είναι εκείνη που θα πρέπει να εγείρει θέμα. Η εξέλιξις του προβλήματος αυτού έχει ως εξής: Οταν υπεγράφη η Συνθήκη της Λωζάννης, υπήρχαν 111.000 Ελληνες εις την Τουρκία και 106.000 Τούρκοι εις Ελλάδα. Σήμερα υπάρχουν 10.000 Ελληνες στην Κωνσταντινούπολη και 120.000 Τούρκοι στην Ελλάδα. Με αποτέλεσμα η ισορροπία που προεβλέπετο στην Συνθήκη της Λωζάννης ανετράπη εναντίον μας.
Το μόνο θέμα που μπορεί να εγερθεί στο σημείο αυτό είναι η επαναφορά της ισορροπίας αυτής. Δεν είχα ποτέ την πρόθεση, ως Κυβέρνησις, να ενοχλήσω την ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ. Στην Ελλάδα υπάρχουν 300 τουρκικά δημοτικά σχολεία, 2 γυμνάσια, 280 τεμένη, 7 περιοδικά στην τουρκική και 2 βουλευτές, αμφότεροι στην αντιπολίτευση, ένας του φιλοχουντικού κόμματος και ένας του κόμματος του Κέντρου. Επαναλαμβάνω ότι, αν σημειώθηκαν οποιεσδήποτε υπερβολές απ’ τις τοπικές αρχές, είμαι πρόθυμος να τις συζητήσω. Αυτό δεν σημαίνει ότι η Κυβέρνησις έχει πολιτική διωγμού. Σας διαβεβαιώ ότι θα κάνω το καλύτερο δυνατό για να προλάβω τέτοιες υπερβολές»!..
ΤΟ ΠΙΑΣΑΤΕ; Ο πρώτος που αποκαλούσε «ΤΟΥΡΚΙΚΗ» την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης ήδη από το 1978 ήταν ο «Εθνάρχης» Καραμανλής και μάλιστα στην πιο κρίσιμη συνάντηση: Κατά την διάρκεια των συνομιλιών με τον «Αττίλα» της Κύπρου, Μπουλέντ Ετσεβίτ, τον Μάρτη του 1978 στο Μοντρέ της Ελβετίας. Ε, ρε γλέντια…
Εφημερίδα «Στόχος»