Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΝΑΙ... ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ»...!! ΦΟΒΕΡΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΠ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...!!!

Οι Χριστιανοί λένε εδώ και αιώνες πως είναι το σημείο όπου ο Ιησούς τάφηκε και αναστήθηκε. Τώρα, για πρώτη φορά, ειδικοί επιβεβαιώνουν ...

«Ναι, είναι πράγματι ο Πανάγιος Τάφος» – Σπουδαία αποκάλυψη του ΕΜΠ στο National Geographic





Οι Χριστιανοί λένε εδώ και αιώνες πως είναι το σημείο όπου ο Ιησούς τάφηκε και αναστήθηκε. Τώρα, για πρώτη φορά, ειδικοί επιβεβαιώνουν πως ο Πανάγιος Τάφος είναι αυθεντικός, είναι δηλαδή εκείνος που έφτιαξαν Ρωμαίοι γύρω στα μέσα του 4ου αιώνα.




Οι ερευνητές εκτιμούν πως τα μάρμαρα στον Πανάγιο Τάφο χρονολογούνται περίπου από εκείνη την εποχή, κάτι που, όπως λένε, συνδέει τον τάφο με τις ιστορικές αναφορές για τον αυτοκράτορα Κωνσταντίνο και την εντολή του ο τάφος να φυλαχθεί ευλαβικά μέσα σε έναν ναό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του National Geographic, τα αποτελέσματα ερευνητικών δοκιμών δείχνουν να επιβεβαιώνουν πως τα απομεινάρια μιας σπηλιάς μέσα στον ναό ανήκουν πράγματι στον τάφο που είχαν εντοπίσει αιώνες πριν οι Ρωμαίοι, αναζητώντας τον τάφο του Ιησού.

Δείγμα από την επιφάνεια του τάφου και από τη μαρμάρινη πλάκα που τον καλύπτει χρονολογήθηκε γύρω στα μέσα του 4ου αιώνα, ενώ, σύμφωνα με ιστορικές αναφορές, ο τάφος ανακαλύφθηκε από Ρωμαίους και προφυλάχθηκε μέσα σε εκκλησία γύρω στο 326.

Μέχρι σήμερα, οι αρχιτεκτονικές ενδείξεις μέσα και γύρω από τον τάφο του «έδιναν» ηλικία περίπου χιλίων ετών.

Όπως τονίζει το δημοσίευμα, από αρχαιολογικής άποψης είναι αδύνατο να πει κανείς πως ο τάφος είναι το σημείο όπου τάφηκε άνδρας ονόματι Ιησούς Χριστός, ο οποίος, σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη σταυρώθηκε στην Ιερουσαλήμ, ωστόσο τα νέα ερευνητικά στοιχεία τοποθετούν την κατασκευή του ταφικού συγκροτήματος στην εποχή του Κωνσταντίνου, του πρώτου Χριστιανού αυτοκράτορα της Ρώμης.
To σπασμένο μάρμαρο με έναν σταυρό πάνω του

Ο τάφος άνοιξε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο της περσινής χρονιάς, όταν έγιναν εργασίες αποκατάστασης από ειδικούς του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου της Αθήνας.

Προς έκπληξή τους, οι επιστήμονες βρήκαν κάτω από το μάρμαρο που καλύπτει το ξύλινο «ταφικό κρεβάτι» ένα παλιότερο σπασμένο μάρμαρο με έναν σταυρό πάνω του.




Οι ερευνητές πήραν δείγματα από πολλά διαφορετικά σημεία προκειμένου να γίνει απόπειρα να χρονολογηθούν και τα αποτελέσματα έφτασαν στο National Geographic από την επιστημονική υπεύθυνη καθηγήτρια του ΕΜΠ Αντωνία Μοροπούλου, που επέβλεψε τη διαδικασία της αποκατάστασης.

«Είναι ενδιαφέρον που τα δείγματα αυτά όχι μόνο παρέχουν πληροφορίες για τον παλαιότερο ναό στο σημείο αυτό, αλλά και επιβεβαιώνουν την ιστορική συνέχεια της κατασκευής του Κουβουκλίου» σχολιάζει η κα Μοροπούλου στο National Geographic.

Τα δείγματα αξιολογήθηκαν ανεξάρτητα από δύο διαφορετικά εργαστήρια με τη χρήση OSL (optically stimulated luminescence).

Τα επιστημονικά αποτελέσματα θα δημοσιευτούν από την κα Μοροπούλου και την ομάδα της στο επόμενο τεύχος του περιοδικού Journal of Archaeological Science.