Ο Δημήτρης Κωνσταντίνου έφυγε από την Πάτρα για να ζήσει το όνειρό του. Η τραγωδία στις Άνδεις έγινε πρώτο θέμα στα ΜΜΕ της Αργεντιν...
Ο Δημήτρης Κωνσταντίνου έφυγε από την Πάτρα για να ζήσει το όνειρό του. Η τραγωδία στις Άνδεις έγινε πρώτο θέμα στα ΜΜΕ της Αργεντινής...
O άτυχος νευροχειρουργός Δημήτρης Κωνσταντίνου είχε πάει για ορειβασία στις Άνδεις όταν σε υψόμετρο περίπου 6.800 μέτρων, στην τοποθεσία που ονομάζεται «Φιλό ντε Γκουανάκο», όπου το οξυγόνο είναι ελάχιστο, ένιωσε αδιαθεσία και λιποθύμησε. Οι άνθρωποι που ήταν μαζί του κάλεσαν αμέσως βοήθεια αλλά ήταν αργά.
Έφυγε σε ηλικία 59 ετών. Ήταν παντρεμένος με την παιδίατρο του ΙΚΑ της οδού Γούναρη, Ασπασία Μούρτου και γιος του Θρασύβουλου Κωνσταντίνου, υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων.
Η είδηση του θανάτου του Πατρινού έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον και των ΜΜΕ της Αργεντινής τα οποία μεταδίδουν πληροφορίες για τον τρόπο που έχασε την ζωή του στις Άνδεις.
Δημοσιεύματα για τον θάνατο του Δημήτρη Κωνσταντίνου
Ο Δημήτρης Κωνσαντίνου ήταν και λάτρης του ποδηλάτου και είχε λάβει μέρος σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις όπως ο γύρος Παρίσι-Βρέστη-Παρίσι απόστασης 1.200 χιλιομέτρων.
Ποιος ήταν ο Δημήτρης Κωνσταντίνου
O Δημήτρης Κωνσταντίνου, είχε γεννηθεί στην Πάτρα (1-1-1959) και αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (1983).
Ήταν Διευθυντής των Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων του Ελληνικού Προγράμματος ATLS (Advance Trauma Life Support) του American College of Surgeon.
Ήταν υπεύθυνος του εκπαιδευτικού προγράμματος ιατρών και φοιτητών, που ασκούνται στην Πανεπιστημιακή Νευροχειρουργική Κλινική και είναι επιβλέπων σε τέσσερις (4) διδακτορικές διατριβές, που είναι σε εξέλιξη.
Από τον Αύγουστο του 2009 ήταν Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Νευροχειρουργικής Κλινικής του ΠΓΝΠ.
Δίδασκε στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Πληροφορική Επιστημών Ζωής» του Πανεπιστημίου Πατρών καθώς και στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Είχε 34 δημοσιεύσεις σε περιοδικά με κριτές. Το ερευνητικό του έργο, εστιάζεται στην διερεύνηση το οξειδωτικού στρες και αιματο-εγκεφαλικού φραγμού (πειραματικές εργασίες σε συνεργασία με τη Νευρολογική Κλινική και το Τμήμα Βιολογίας).
Πηγή: thebest.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.