militaire Για δυσλειτουργίες σε πυρηνικό εργοστάσιο της Ρουμανίας, γράφει ο Νίκος Τριάντης στο minytor.blogspot.gr επικαλούμενος πληροφορίε...
militaire Για δυσλειτουργίες σε πυρηνικό εργοστάσιο της Ρουμανίας, γράφει ο Νίκος Τριάντης στο minytor.blogspot.gr επικαλούμενος πληροφορίες ΜΜΕ από τη Ρουμανία.
Ο πυρηνικός σταθμός του Cernavoda
“Δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ της μείωσης της χωρητικότητας της μονάδας
2 στις 25 Μαρτίου και της σημερινής αυτόματης αποσύνδεσης”, ανέφερε η Nuclearelectrica σε μια δήλωση.
Cernavoda αποσυνδέθηκε αυτόματα το πρωί της 29ης Μαρτίου 2018, ύστερα από δυσλειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος επεξεργασίας στο παλαιότερο τμήμα του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής”
Η εταιρεία τόνισε ότι η αποσύνδεση του αντιδραστήρα από το ενεργειακό σύστημα δεν δημιουργεί κινδύνους για την πυρηνική ασφάλεια.
Η αίθουσα ελέγχου του σταθμού
“Οι ειδικοί ερευνούν την αιτία και θα προβούν στις απαραίτητες εργασίες επιδιόρθωσης, σύμφωνα με τις διαδικασίες που ισχύουν για την πυρηνική
βιομηχανία για τέτοιες καταστάσεις. Δεν υπάρχει σχέση μεταξύ της μείωσης της ισχύος της Μονάδας 2 στις 25 Μαρτίου 2018 και της αυτοματοποιημένης αποσύνδεσης τον αντιδραστήρα σήμερα, 29 Μαρτίου 2018 “, ανέφερε το δελτίο τύπου.
Νωρίτερα,η Nuclearelectrica ανέφερε ότι η πρώτη μονάδα ισχύος του Cernavoda έκλεισε στις 09:20 π.μ. στις 25 Μαρτίου 2018. Η δεύτερη μονάδα ισχύος του πυρηνικού σταθμού μείωσε την ισχύ του στο 55% (περίπου 300 MW).
Στις 26 Μαρτίου, η εταιρεία ανέφερε ότι ο δεύτερος αντιδραστήρας της μονάδας
επανήλθε σε πλήρη ισχύ, αφού σταμάτησε για αντικατάσταση του κινητήρα αντλίας.
Το συμβάν δεν είχε καμία επίδραση στο προσωπικό, στο ευρύ κοινό ή στο
περιβάλλον, πρόσθεσε η εταιρεία.
δύο αντιδραστήρες ισχύος 706 μεγαβάτ στο Cernavoda στη νοτιοανατολική Ρουμανία.
Η θέση του πυρηνικού εργοστασίου σε σχέση με τη χώρα μας
Είναι ο πρώτος και μοναδικός πυρηνικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής στη Ρουμανία και ο μεγαλύτερος προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα.
Ο συγκεκριμένος πυρηνικός σταθμός σχεδιάστηκε στη δεκαετία του 1980 από την AtomicEnergy of Canada Limited και διαθέτει δύο μονάδες με αντιδραστήρες βαρέος ύδατος CANDU (CANADA Deuterium Uranium) με καναδικό εξοπλισμό.
Έχουν γίνει και άλλες διακοπές λειτουργίας τον Ιανουάριο του 2013.
Το γεγονός της εμφάνισης δύο συμβάντων σε ένα μήνα ίσως δείχνει κάποιο πρόβλημα στη συντήρηση του εργοστασίου.
Δορυφορική εικόνα του πυρηνικού εργοστασίου
Οπωσδήποτε το γεγονός ότι έχει φτιαχτεί με Καναδική τεχνολογία είναι σημαντική εγγύηση ασφαλείας αλλά δεν παύουν να υπάρχουν οι κίνδυνοι από τη μη σωστή εκτίμηση των καταστάσεων.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.