Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

A L E R T..!!! Τουρκικό πλοίο έφτασε… μια ανάσα από το λιμάνι της Καλύμνου, ενώ drones πετούν πάνω από Καλόλιμνο και Ψέριμο!

Δίχως τέλος συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, με τελευταίο επεισόδιο την προσέγγιση σε πολύ μικρή απόσταση του λιμανιού τ...


Δίχως τέλος συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, με τελευταίο επεισόδιο την προσέγγιση σε πολύ μικρή απόσταση του λιμανιού της Καλύμνου από το Τουρκικό πολεμικό πλοίο «Κουσάντασι».





Ειδικότερα, το βράδυ της Παρασκευής το πλοίο εντοπίστηκε να πλέει κοντά στη νησίδα «Νερά», στην συνέχεια πέρασε από τα «Θέρμα» και έφτασε μέχρι και εξωτερικά του λιμανιού στο φανάρι.





Αυτόπτες μάρτυρες οι επιβάτες του πλοίου της γραμμής που εκείνη την στιγμή επιβιβάζονταν στο πλοίο, λίγο πριν τις 23:00 το βράδυ. Το πλοίο παρέμεινε στο σημείο για λίγα λεπτά και στην συνέχεια απομακρύνθηκε με κατεύθυνση τα Τουρκικά χωρικά ύδατα.

Καθ' όλη την διάρκεια της παραμονής του στο σημείο, το Τουρκικό πλοίο βρισκόταν υπό την επιτήρηση των Ελληνικών αρχών. Το πλοίο ήταν το TCG Kuşadası (P-1215) του τουρκικού Ναυτικού εκτοπίσματος 400 τόνων, πρόκειται για περιπολικό σκάφος κλάσης Tuzla.

Την ίδια ώρα, οι Τούρκοι πέραν των γνωστών μεθόδων παραβίασης του θαλάσσιου ή εναέριου χώρου, ρίχνουν στο παιχνίδι και τις δυνατότητες που τους δίνουν οι νέες τεχνολογίες. Συγκεκριμένα στρατιωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη τα γνωστά Drone έχουν εντοπιστεί να πραγματοποιούν υπερπήσεις πάνω από τα νησιά της Καλολίμνου και της Ψερίμου, τα οποία βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από τα Ίμια.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.