Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Είναι σαφές ότι ο Χριστιανισμός είναι ο κύριος εχθρός του Ιουδαϊσμού». Υπεράσπιση του Χριστιανισμού από έναν Σέρβο εθνικιστή

redskywarning Του Σέρβου εθνικιστή Ilija Sredojević, εκπροσώπου της Σερβικής Δράσης / Србска Акција / ΚΟ πρωτότυπος τίτλος: Is Christiani...


redskywarning Του Σέρβου εθνικιστή Ilija Sredojević, εκπροσώπου της Σερβικής Δράσης / Србска Акција / ΚΟ

πρωτότυπος τίτλος: Is Christianity Aryan or Jewish Faith?




Από την ίδρυσή του, ο χριστιανισμός έχει συκοφαντηθεί από πολλές πλευρές σε όλη την ανθρώπινη ιστορία και αυτός ο αιώνας δεν αποτελεί εξαίρεση. Είναι πολύ γνωστή η στάση των Εβραίων απέναντι στον Χριστιανισμό που κατηγορείται για τον αντισημιτικό του χαρακτήρα, αλλά μερικές φορές ακούγεται και ακριβώς το αντίθετο, ότι δήθεν ο Χριστιανισμός είναι μια εβραϊκή πίστη, μια ξένη πνευματική επιρροή στην Ευρώπη.





Αλλά είναι πραγματικά αυτό αλήθεια; Η άποψη αυτή βασίζεται σε δύο επιχειρήματα. Το πρώτο είναι το ότι η εβραϊκή Παλαιά Διαθήκη είναι μέρος της χριστιανικής Βίβλου και το δεύτερο ότι ο χριστιανισμός ιδρύθηκε σε ένα εβραϊκό περιβάλλον και εκεί πρωτο-κηρύχθηκε. Ας εξετάσουμε αυτούς τους ισχυρισμούς από την οπτική της Ορθοδοξίας. Ας δούμε πρώτα γιατί η Παλαιά Διαθήκη δόθηκε στους Εβραίους ή γιατί, σύμφωνα με τις χριστιανικές διδασκαλίες, ο Θεός επέλεξε αυτόν τον λαό να είναι ο πρώτος που θα γνώριζε τον αληθινό Θεό.

Όπως εξηγεί ο Άγιος Νικόλαος Βελίμιροβιτς στη «Νέα επί του Όρους Ομιλία», ο Μεσσίας του οποίου ο ερχομός προφητεύθηκε από τους προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης, έπρεπε να εμφανιστεί στον εβραϊκό λαό επειδή ο θεραπευτής λειτουργεί πάντα όπου υπάρχει περισσότερη ασθένεια, που σημαίνει ότι οι εβραίοι είχαν μεγαλύτερη ροπή προς τον ηθικό ξεπεσμό από άλλους λαούς.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.