Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Την… σκαπουλάραμε! Δεν έπεσε στα κεφάλια μας ο δορυφόρος – Καρέ-καρέ η είσοδος του στην ατμόσφαιρα της Γης

usay Μετά από πολλές θεωρίες και καταστροφολογίες, τελικά ο κινεζικός δορυφόρος Tiangong-1, όπως ανακοίνωσε η κινεζική υπηρεσία διαστήματος...


usay Μετά από πολλές θεωρίες και καταστροφολογίες, τελικά ο κινεζικός δορυφόρος Tiangong-1, όπως ανακοίνωσε η κινεζική υπηρεσία διαστήματος, μπήκε στη γήινη ατμόσφαιρα στις 3:15 (ώρα Ελλάδος) και το μεγαλύτερο μέρος του κάηκε πάνω από το μεσαίο τμήμα του νότιου Ειρηνικού Ωκεανού.






Λίγο νωρίτερα η ίδια υπηρεσία είχε γνωστοποιήσει ότι ο δορυφόρος επρόκειτο να κάνει την επανείσοδό του στη γήινη ατμόσφαιρα πάνω από τα ανοικτά των ακτών της Βραζιλίας, ανάμεσα στο Σάο Πάουλο και στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
Σύμφωνα με τον αστρονόμο Τζόναθαν ΜακΝτάουελ ο Tiangong-1 έπεσε βορειοδυτικά της Ταϊτής χάνοντας για λίγο τον «διαστημικό σκουπιδότοπο» στον Ειρηνικό Ωκεανό, το σημείο, δηλαδή, στο οποίο συντρίβονται τα περισσότερα διαστημικά «σκουπίδια» όταν επιστρέφουν στη Γη. Όπως εξήγησε ο ίδιος ο κινεζικός δορυφόρος ήταν το 5οο σε μέγεθος αντικείμενο που έχει επιστρέψει στη Γη.





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.