Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στον αέρα η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας: Εξι κράτη δεν στέλνουν χρήματα στην Αγκυρα! Απειλές Γκιλντιρίμ: «Θα σας στείλουμε τρομοκράτες»...

Απρόθυμη να δώσει περισσότερα χρήματα στην Τουρκία εμφανίζεται η Ευρωπαϊκή Ενωση, την ίδια ώρα που η Αγκυρα, δια στόματος Γιλνιρίμ, απε...



Απρόθυμη να δώσει περισσότερα χρήματα στην Τουρκία εμφανίζεται η Ευρωπαϊκή Ενωση, την ίδια ώρα που η Αγκυρα, δια στόματος Γιλνιρίμ, απειλεί να ανοίξει την πόρτα στις προσφυγικές ροές.




Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», έξι κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Γερμανία, η Γαλλία, η Αυστρία, η Σουηδία, η Δανία και η Φινλανδία αρνούνται να δώσουν περισσότερα χρήματα από τους εθνικούς τους προϋπολογισμούς και ζητούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποδεσμεύσει κονδύλια από τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. Πρόταση την οποία απορρίπτει ο Πρόεδρος Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ.




Σημειώνεται ότι το 2016, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Τουρκία συμφώνησαν να επιστρέφονται στην Τουρκία όσοι μετανάστες εντοπίζονται σε ελληνικά νησιά και δεν δικαιούνται άσυλο και με τη σειρά της η Ε.Ε θα δεχόταν, σε εθελοντική βάση, πρόσφυγες από καταυλισμούς της Τουρκίας.Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, κατά τη διάρκεια μυστικών συνόδων της ΕΕ η Γερμανία ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή λεπτομερή ανάλυση αναφορικά με την χρήση των κονδυλίων από την Τουρκία.

Επιπλέον η Ένωση θα έδινε 6 δισ. ευρώ στην Τουρκία για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών (σχολεία, νοσοκομεία κ.α) των περίπου 3.5 εκατομμυρίων προσφύγων που βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος.

Νέες απειλές Γιλντιρίμ : Αν ανοίξουμε τα σύνορα θα βρείτε τον μπελά σας

Το γνωστό τροπάριο των απειλών προς την ΕΕ «έψαλλε» και πάλι ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ μιλώντας στην βοσνιακή τηλεόραση.

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ είπε ακόμα ότι η Ευρώπη αντί να κατακρίνει την Τουρκία θα πρέπει να την ευχαριστεί…Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο Γιλντιρίμ, μιλώντας στην βοσνιακή τηλεόραση είπε αναφερόμενος στις επιχειρήσεις της Τουρκίας σε Συριακό έδαφος ότι εμείς φυλάμε τα σύνορα του ΝΑΤΟ.

Είπε ακόμα, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΙ Μανώλη Κωστίδη, ότι η Τουρκία είναι αυτή που εμποδίζει την πορεία των προσφύγων και των μεταναστών προς την Ευρώπη και πρόσθεσε ότι στην ΕΕ δεν θέλουν να περάσουν μόνο πρόσφυγες. «Αν τους αφήσουμε θα περάσουν και τρομοκράτες», είπε και πρόσθεσε: «Τότε η Ευρώπη θα βρει τον μπελά της».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.