Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΓΡΙΑ και ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ από το ΥΠΕΞ Σλαβοκοπιανών... Μετά το… Ίλιντεν επιμένουν: «Γλώσσα μας είναι η «Μακεδονική»...»!

Παρά το γεγονός ότι η σκοπιανή κυβέρνηση πλασάρει τον εαυτό της ως "διαλλακτικό", εντούτοις η πραγματικότητα παραμένει ό...



Παρά το γεγονός ότι η σκοπιανή κυβέρνηση πλασάρει τον εαυτό της ως "διαλλακτικό", εντούτοις η πραγματικότητα παραμένει ότι μοναδικό τους εφόδιο για την ύπαρξη του κράτους τους είναι κλοπή της ελληνικής ιστορικής κληρονομιάς και τίποτα άλλο.




Την ώρα που έπεσε στο τραπέζι η πρόταση της «Ρεπούμπλικα Ιλιντένσκα Μακεντόνια» από τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζ.Ζάεφ την ίδια ακριβώς ώρα ο υπουργός Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ, απέστειλε διαμαρτυρία προς την Βουλγαρία για αναφορά της γλώσσας των Σκοπίων ως «γλώσσα FYROM» και όχι ως «Μακεδονική»!




Όπως αναφέρουν σκοπιανά ΜΜΕ και μεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο «το υπουργείο Εξωτερικών επιμένει στη διόρθωση της εσφαλμένης γραφής της γλώσσας του κράτους στα επίσημα έγγραφα της Συνόδου Κορυφής στη Σόφια, μεταξύ των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, που πραγματοποιήθηκε στη βουλγαρική πρωτεύουσα την Πέμπτη.»

Στα επίσημα έγγραφα της Συνόδου Κορυφής στη Σόφια (στην οποία μετείχε και ο Έλληνας πρωθυπουργός) η γλώσσα των Σκοπιανών αναφέρεται ως «γλώσσα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας».

Αντιδρώντας το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων απέστειλε επίσημη απάντηση ζητώντας τη διόρθωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ένωσης της ονομασίας της γλώσσας.

«Σε προηγούμενες ή παρόμοιες περιπτώσεις, όπως και τώρα, το Υπουργείο Εξωτερικών ανταποκρινόμενο στην πρόκληση, απαίτησε τη διόρθωση της ονομασίας της γλώσσας ως "Μακεδονικής"», αναφέρεται.

Η πρακτική αυτή είναι το αποτέλεσμα της μακροχρόνιας διαμάχης μεταξύ της πΓΔΜ και της Ελλάδας, συμπληρώνεται στη δήλωση του υπουργείου των Σκοπίων.

Με άλλα λόγια ακόμη και να δεχόμασταν τη «Μακεδονία του Ίλιντεν», ή οποιαδήποτε άλλη «Μακεδονία» με οποιονδήποτε προσδιορισμό, οι Σκοπιανοί θα συνέχιζαν να αναφέρουν εαυτούς ως «Μακεδόνες» με γλώσσα και γραφή «Μακεδονική».

Για αυτό θα το ξαναπούμε ακόμη μιά φορά... Η Λύση είναι ΜΙΑ σύνορα με την Σερβία... Και σε όποιον αρέσει.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.