Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΔΙΚΩΣ ΓΚΑΡΙΖΟΥΝ... Γιατί η Τουρκία δεν μπορεί να απαγάγει από την Ελλάδα τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς! ΒΙΝΤΕΟ

Η απελευθέρωση των τελευταίων 4 Τούρκων στρατιωτικών από τους 8 που είχαν ζητήσει καταφύγιο στην χώρα μας μετά το πραξικόπημα του 2016 ...


Η απελευθέρωση των τελευταίων 4 Τούρκων στρατιωτικών από τους 8 που είχαν ζητήσει καταφύγιο στην χώρα μας μετά το πραξικόπημα του 2016 προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στη γείτονα χώρα. Μπορεί η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας να διαμηνύει πως όπου κι αν βρίσκονται θα τους "πακετάρει" και θα τους γυρίσει πίσω, ωστόσο κάτι τέτοιο φαίνεται μάλλον απίθανο όσο αυτοί βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος.






Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο στο κανάλι «Ε» ο στρατιωτικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης, μια ενδεχόμενη απόπειρα απαγωγής της Τουρκίας ώστε να «αρπάξει» τους στρατιωτικούς δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί.




Όπως είπε ο ίδιος ο κ. Καλλεντερίδης πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν πως οι γείτονες θα μπορούσαν να πράξουν κάτι τέτοιο, θέτοντας ως παράδειγμα την υπόθεση του Οτσαλάν, που συνελήφθη στο Ναϊρόμπο της Κένυας το 1999.

Ωστόσο όπως υπενθύμισε ε ο κ. Καλεντερίδης, ο οποίος ενεπλάκη στην υπόθεση ως στρατιωτικός τότε, η Τουρκία δεν είχε καμία επιχειρησιακή ανάμιξη σε όλο αυτό και ότι η σύλληψη είχε γίνει από τις Κενυάτικες αρχές σε συνδυασμό με τις ΗΠΑ. Στην συνέχεια ο Κούρδος ηγέτης παραδόθηκε στους Τούρκους.

Μια τέτοια επιχείρηση λοιπόν «αρπαγής» μέσω μυστικών υπηρεσιών, θα προϋπέθετε την συνεργασία της χώρας στην οποία βρίσκεται ο "στόχος".

Κάτι τέτοιο στην Ελλάδα δεν υπάρχει, άρα όπως σημειώνει ο κ. Καλεντερίδης η Τουρκία δεν έχει πιθανότητες ούτε μία στο εκατομμύριο να καταφέρει κάτι τέτοιο. Εξάλλου όπως τόνισε δεν πρόκειται για έναν στόχο, αλλά για 8.

Βίντεο: Όλα όσα δήλωσε ο κ. Καλεντερίδης στο live news




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.