Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΕΤΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ....;;; Τρείς μέρες διορία έδωσαν οι Αμερικάνοι στους Σκοπιανούς...!!!

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για τους Σκοπιανούς... ή συμφωνούν με την Ελλάδα και έχουν ενδοσλαβικό εμφύλιο ή δεν συμφωνούν και έχουν...



Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για τους Σκοπιανούς... ή συμφωνούν με την Ελλάδα και έχουν ενδοσλαβικό εμφύλιο ή δεν συμφωνούν και έχουν "εμφύλιο" με τους αλβανούς... 





Η κυβέρνηση της πΓΔΜ πρέπει να καταλήξει σε συμφωνία με την Ελλάδα για το όνομα μέχρι τις 9 Ιουνίου.

Το αίτημα αυτό παραδόθηκε στον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρει η ηλεκτρονική εφημερίδα ‘MKD’ των Σκοπίων επικαλούμενη ανεπίσημες πληροφορίες από διπλωματικές πηγές.




Σύμφωνα με τις ανεπίσημες πληροφορίες, στη συμφωνία που επιτεύχθηκε για το πακέτο «Δημοκρατία της Ιλίντενσκα Μακεδονίας» υπάρχει μια ‘ανταλλαγή’ με το erga omnes του νέου ονόματος και με τη σειρά τους θα παραμείνουν η ύπαρξη της ‘μακεδονικής’ γλώσσας και ταυτότητας, γράφει το δημοσίευμα.

Αλλά το ερώτημα ήταν εάν στις έννοιες εθνικότητα (Nationality) και γλώσσα (Language) θα υπάρχει αστερίσκος* με μια εξήγηση ότι έχουν σλαβική προέλευση, που δεν έχουν καμία σχέση με τον πληθυσμό στην ελληνική Μακεδονία, όπου θα γίνεται διάκριση.

Αλλά, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξή του χθες το βράδυ στην ελληνική τηλεόραση ΕΡΤ δήλωσε ότι υπάρχουν στο τραπέζι τρία ονόματα, Βόρεια, Άνω και Νέα Μακεδονία, διευκρινίζοντας ότι τα Σκόπια απέρριψαν τη Μακεδονία του Βαρδάρη, που ήταν γνωστή κατά την έναρξη των διαπραγματεύσεων.

Η Αθήνα απέρριψε τη Δημοκρατία της Μακεδονίας(Σκόπια). Δεν ήθελε να αναφερθεί στο συμφωνηθέν όνομα και είπε ότι «είναι μέσα στο πακέτο και θα ανακοινωθεί από τους δύο πρωθυπουργούς».

Ο Κοτζιάς δεν απάντησε, επίσης, εάν το όνομα είναι Βόρεια Μακεδονία, όπως εικάζουν τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

( Στοιχεία από mkd.mk)
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.