Του Μανώλη Κείου Εξωφρενική και άκρως προκλητική η στάση του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου που επιλέγει τις σημαντικές εορταστι...
Του Μανώλη Κείου
Εξωφρενική και άκρως προκλητική η στάση του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου που επιλέγει τις σημαντικές εορταστικές στιγμές του Φαναρίου να τις γιορτάζει με ετερόδοξους, την στιγμή που είναι “στα μαχαίρια” με τους μισούς τουλάχιστον Ορθοδόξους (Αθήνα, Μόσχα, Δαμασκό κλπ).
Κατά τα ονομαστήριά του λοιπόν συνεόρτασε με Λουθηρανούς. Όπως στην θρονική εορτή του Αγίου Ανδρέου τον Νοέμβριο είχε γιορτάσει με τους παπικούς.
Αναφέρει το επίσημο ανακοινωθέν του Φαναρίου:
Όπως πάντα τα ανακοινωθέντα του Φαναρίου δεν λένε τίποτα επί της ουσίας….
Τα λουθηρανικά πρακτορεία ειδήσεων όμως δίνουν μεγαλύτερη έκταση στο θέμα μιλώντας για ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ της Λουθηρανικής Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (LWF) και της Ορθόδοξης Εκκλησίας
“Ο διάλογος μεταξύ της Λουθηρανικής Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (LWF) και της Ορθόδοξης Εκκλησίας συνεχίζεται χωρίς διακοπή από το 1981. Εισέρχεται σε μια νέα φάση που θα επικεντρωθεί στο έργο του Αγίου Πνεύματος στην Εκκλησία” αναφέρεται. Ειδικά αυτή η τελευταία φράση είναι άκρως σημαντική διότι ταυτίζεται με την περίφημη “ενότητα του Αγίου Πνεύματος” που χρησιμοποιεί στα οικουμενιστικά του σχέδια ο Πάπας Φραγκίσκος.
Ο Πρόεδρος της LWF, Μούσα, δήλωσε μάλιστα ότι η αντιπροσωπεία ήταν ευγνώμων για την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και να τον γνωρίσει. “Η αντιπροσωπεία του LWF αισθάνθηκε να νιώθει σαν στο σπίτι της. Αυτή ήταν μια ευκαιρία για την περαιτέρω ενίσχυση της σχέσης μεταξύ του LWF και της ορθόδοξης εκκλησίας.» τόνισε και συμπλήρωσε:
“Αυτός είναι ένας από τους μακρύτερους διαρκείς οικουμενικούς διαλόγους του LWF. Δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος εκτός αν έχετε έναν καλό εταίρο διαλόγου, όπου είστε ειλικρινείς μεταξύ σας, σεβεστε ο ένας τον άλλον και διατηρείτε την ακεραιότητα του άλλου.. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε την «χριστιανική ενότητα στο σώμα του Χριστού με διαφορετικούς τρόπους, διαφορετικές εκφράσεις, αναγνωρίζοντας την ενότητα μας στον Χριστό, αυτή είναι η σημασία αυτού του διαλόγου»
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.