ekirikas ΦΕΛΣ ΠΟΙΝΤ. ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ. Οταν ο επιτυχημένος εστιάτορας της Βαλτιμόρης Στέλιος Σπηλιάδης (Stelios Spiliadis) έπεσε θύμα κλοπής αντέδ...
ekirikas ΦΕΛΣ ΠΟΙΝΤ. ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ. Οταν ο επιτυχημένος εστιάτορας της Βαλτιμόρης Στέλιος Σπηλιάδης (Stelios Spiliadis) έπεσε θύμα κλοπής αντέδρασε με θυμό, όπως θα έκανε κάθε άνθρωπος στη θέση του.
Ωστόσο, η επόμενη κίνηση του 80χρονου που διατηρεί το «Black Olive Restaurant», στο Φελς Πόιντς, θα ξαφνιάσει πολλούς: ήθελε να βρει τον άνθρωπο που τον έκλεψε και να του προσφέρει μια θέση εργασίας στην επιχείρησή του.
«Δεν θέλω να πάει στη φυλακή», είπε στην «Baltimore Sun». «Θέλω να δω αν υπάρχει κάποια εναλλακτική γι’ αυτόν, με τη μορφή μιας αξιοπρεπούς δουλειάς και αν θα την δεχθεί», πρόσθεσε, προτείνοντάς του μέσω της εφημερίδας της Βαλτιμόρης να τον προσλάβει ως απλό υπάλληλο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι δύσκολο γι’ αυτούς που έχουν βεβαρημένο ποινικό μητρώο να βρουν δουλειά και, ενώ κάποιοι εργοδότες προσφέρουν κάποιες ευκαιρίες, μόνον ο κ. Σπηλιάδης πρόσφερε στην περιοχή της Βαλτιμόρης δουλειά απευθείας στον άνθρωπο που του έκλεψε το εστιατόριο.
«Το κίνητρό μου δεν προέρχεται από τη Χριστιανική ηθική του ‘γύρνα και το άλλο μάγουλο’», είπε ο ομογενής επιχειρηματίας, προσθέτοντας πως «ένα παιδί, ο ιδιοκτήτης και μια πράξη μπορεί να μου εξασφαλίσει μια θέση στον παράδεισο, αλλά δεν είναι αυτό που χρειάζεται η πόλη μας».
«Κοίτα, είμαστε χαμένοι και οι δύο, αυτός ο τύπος και εγώ. Οι δουλειές μου έχουν υποχωρήσει σημαντικά λόγω της αντίληψης που δεν υπάρχει ασφάλεια στη Βαλτιμόρη. Και, είναι και αυτός ηττημένος λόγω του γεγονότος πως δεν έχει κανένα μέλλον με αυτά που κάνει. Να ξοδέψει τόσο χρόνο, να πάρει ένα τέτοιο ρίσκο, με ποιο αποτέλεσμα; Είναι ηττημένος», τόνισε ο Σπηλιάδης.
Είναι ακόμα άγνωστο αν ο δράστης του περιστατικού έχει μάθει για την πρόθεση του θύματός του, καθώς παραμένει ακόμα ασύλληπτος.
O Σπηλιάδης μεγάλωσε στην Ελλάδα, σπούδασε Φιλοσοφία στο «Columbia University» και εργάστηκε σε εστιατόρια στο Sheepshead Bay, καθαρίζοντας τραπέζια για να καταφέρει να πληρώνει το ενοίκιό του.
Μετά την αποφοίτησή του από το Columbia, μετακόμισε στη Βαλτιμόρη και φοίτησε στο «Johns Hopkins University», στο οποίο γνώρισε τη μελλοντική του σύζυγο, Pauline. Το ζευγάρι απέκτησε δύο παιδιά, τον Ανδρέα και τον Δημήτρη Σπηλιάδη. Το «Black Olive» το άνοιξε το 1997.
Η σχέση της οικογένειας Σπηλιάδη με το φαγητό έχει τις ρίζες της στη βόρεια Ελλάδα, σε μια μετανάστευση στην Κωνσταντινούπολη και σε ένα εστιατόριο στη Μαύρη Θάλασσα, αναφέρεται στην ιστοσελίδα του «Black Olive»: theblackolive.com.
σχετικές ειδήσεις
Νέα πρόκληση από Τουρκία για το Αιγαίο – Απάντηση από το ελληνικό ΥΠΕΞ
O Sotheby’s μηνύει την Ελλάδα διεκδικώντας αρχαίο αγαλματίδιο του 8ου αιώνα π.Χ.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.