Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

19.376 μόρια... Ευαγγελινός Μιχελής: το παιδί πολύτεκνης οικογένειας από την Κεφαλονιά που έσπασε τα κοντέρ και μπαίνει από τους πρώτους στην Ιατρική

Με 19.376 μόρια, ο Ευαγγελινός Μιχελής από τα Δενδρινάτα Πυλάρου είναι ο μαθητής που αρίστευσε στις Πανελλήνιες και μπαίνει από τους πρώτου...


Με 19.376 μόρια, ο Ευαγγελινός Μιχελής από τα Δενδρινάτα Πυλάρου είναι ο μαθητής που αρίστευσε στις Πανελλήνιες και μπαίνει από τους πρώτους στην Ιατρική Σχολή Αθηνών.







Στο νησί του, την Κεφαλονιά, έχουν κάθε λόγο να είναι περήφανοι, για τον νεαρό, που ξεχώρισε, παραμένει ωστόσο προσγειωμένος και είναι έτοιμος να ανοίξει τα φτερά του για τη νέα ζωή που ανοίγεται μπροστά του.

Ο Κεφαλονίτης, είναι το μεγαλύτερο από τα 7 αδέρφια του και δουλεύει στη ρεσεψιόν τουριστικής επιχείρησης για να βγάλει το χαρτζιλίκι του για το καλοκαίρι!

«Εμαθα τα αποτελέσματα στις Πανελλήνιες μέσα σε πλοίο»
Σε συνέντευξή του στο inkefalonia.gr, ο νεαρός αριστούχος αποκάλυψε πως έμαθε τα αποτελέσματα: «Δεν το περίμενα αρχικά ότι θα τα είχα πάει σε τέτοια έκταση καλά. Περίμενα έναν βαθμό που θα με έβαζε στην Ιατρική, που ήταν και η επιλογή μου, όμως ήταν μία έκπληξη και για μένα. Βρισκόμουν με φίλους στο καράβι της επιστροφής από διακοπές στην Πάρο. Ψάχναμε στο ίντερνετ, όμως είχε πέσει η σελίδα του Υπουργείου. Είχαμε το τηλέφωνο μία καθηγήτριας και μας είπε τα ευχάριστα νέα εν πλω. Μάλιστα όλοι όσοι είχαμε πάει διακοπές περάσαμε και ήταν η καλύτερη κατάληξη για τις διακοπές μας».




Η «συνταγή» της επιτυχίας
«Η αλήθεια είναι ότι μέχρι πέρυσι διάβαζα 2-3 ώρες το πολύ την ημέρα. Φέτος ξεκίνησα με 4-5 ώρες αρχικά, αλλά μετά από τον Μάρτιο διάβαζα 7-9 ώρες την ημέρα». Ο Ευαγγελινός, έχει έναν καλό λόγο για όλους όσους τον στήριξαν σε αυτή την προσπάθειά του. «Ημασταν μια πολύ δεμένη παρέα στο σχολείο στο Γενικό Λύκειο Σάμης που ήμασταν σαν μια οικογένεια. Στη Σάμη είμαστε πιο κοντά ο ένας με τον άλλο, πιο δεμένοι. Φυσικά με στήριξε η οικογένειά μου που είμαστε 8 αδέλφια συνολικά, εγώ είμαι ο μεγαλύτερος.

Με στήριξαν επίσης οι καθηγητές μου, που πολλές φορές και εκτός μαθήματος μας βοηθούσαν αφιλοκερδώς και με στήριξε με την αγάπη του και ο κόσμος της περιοχής μου και αυτό το ένιωσα πραγματικά. Ενα αληθινό ενδιαφέρον».

Οσο για τα όνειρά του αποκάλυψε: «Το όνειρο μου είναι να κάνω μία καινοτομία. Να προχωρήσω λίγο παραπέρα. Σε κάποιο εργαστήριο, σε κάποια ερεύνα» μας λέει! Ο Ευαγγελινός συμμετείχε μαζί με άλλους Κεφαλλονίτες στο πρόγραμμα Euroscola, παίρνοντας μέρος σε ένα διαγωνισμό έκθεσης για την Ε.Ε. με την καλύτερη επίδοση των συμμετεχόντων, που προέρχονταν από όλα τα Ιόνια.
«Για μένα και θεωρώ και για όλα τα παιδιά που πέτυχαν στις Πανελλήνιες, τώρα αρχίζουν όλα. Είναι μία αφετηρία ενός ταξιδιού… Πρέπει ως νέοι να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για τον εαυτό μας και για την χώρα μας».

Για την ιστορία, οι βαθμοί του Ευαγγελινού Μιχελή: Εκθεση 18,8, Βιολογία 19, Φυσική 20, Χημεία 19,8!

Πηγή: inkefalonia.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.