Μηνύσεις χωρίς αντίκρισμα - Αυτή τη φορά «χτύπησε» σε κατάστημα με παιδικά ρούχα σε γνωστό εμπορικό κέντρο - Οι μεταμφιέσεις της και ο τρόπ...
Μηνύσεις χωρίς αντίκρισμα - Αυτή τη φορά «χτύπησε» σε κατάστημα με παιδικά ρούχα σε γνωστό εμπορικό κέντρο - Οι μεταμφιέσεις της και ο τρόπος που πλησιάζει τα θύματά της
Ένα θέμα που αδυνατείς να πιστέψεις. Μία ιστορία που εύχεσαι να έχει μέσα της γερές δόσεις υπερβολής, διαφορετικά ο κόσμος που σε περιβάλλει είναι κάποιες στιγμές περισσότερο τρομακτικός απ’ όσο μπορείς να αντέξεις. Κι όμως. Το περιστατικό που δημοσιεύθηκε χθες το πρωί στο protothema με πρωταγωνιστές μια μάνα κι ένα μωρό, θύματα της παράνοιας μιας γυναίκας, δεν κλείνει μέσα του ίχνος υπερβολής.
Τώρα, κάποιοι την ακούν. Ορισμένοι την αμφισβητούν, άλλοι λένε ότι υπερβάλει, κάποιοι όμως την πιστεύουν. Ανάμεσά τους, δύο ακόμη γυναίκες που λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση της ιστορίας της επικοινώνησαν με το Πρώτο Θέμα καταθέτοντας τη δική τους, πιστό αντίγραφο της δικής της. Η «μάγισσα» με το αιχμηρό αντικείμενο επιτέθηκε και στα δικά τους παιδιά καρφώνοντας το απύθμενο μίσος της στην μωρουδίστικη σάρκα τους. Οι γυναίκες τώρα δεν είναι μόνες, η «μάγισσα» πρέπει να συλληφθεί, όλοι μας οφείλουμε αυτό το παραμύθι να «κλείσει» μ’ ένα δίκαιο και ελπιδοφόρο φινάλε…
Τα νέα περιστατικά
Τρίτη 10 Ιουλίου, ώρα οκτώ μ.μ. Μία γυναίκα, η Μ., κρατώντας στην αγκαλιά της το 16 μηνών μωρό της και έχοντας στο καρότσι την τρίχρονη κόρη της μπαίνει σε κάποιο γνωστό κατάστημα με παιδικά ρούχα που βρίσκεται στον δεύτερο όροφο γνωστού εμπορικού κέντρου των νοτίων προαστίων. Η Μ. στέκεται μπροστά στο ταμείο όταν ξαφνικά νιώθει ένα σκούντηγμα από πίσω της ενώ την ίδια στιγμή το μωρό που κρατά στα χέρια της αρχίζει να κλαίει γοερά: “Στην αρχή πίστεψα ότι πεινάει και του έδωσα ένα μπισκότο, εκείνο όμως συνέχισε να κλαίει απαρηγόρητο", λέει σήμερα η Μ. και συνεχίζει: “Τότε, με πλησίασε μία γυναίκα με μαύρα ρούχα και ξανθά μαλλιά, πάνω από πενήντα ετών, η ίδια γυναίκα που με είχε σκουντήξει για να περάσει, παρότι στο κατάστημα υπήρχε άπλετος χώρος, λέγοντάς μου: «Ένα περίεργο πράγμα σήμερα! Όποτε πηγαίνω δίπλα σε μωρά κλαίνε». Η ίδια γυναίκα, φεύγει, ξανάρχεται, με ρωτάει τι έχει το παιδί, αν το πονάνε τα... δόντια του, το μωρό κάθε φορά που εκείνη έρχεται προς το μέρος μας κλαίει πιο δυνατά. Η πωλήτρια, μου λέει να βγούμε αν θέλουμε λίγο έξω για να ηρεμήσει το μωρό, πως όταν είναι έτοιμο το πιστωτικό θα μας φωνάξει η ίδια.
Οι δύο μητέρες εξηγούν στους αστυνομικούς τα περιστατικά δείχνοντάς τους τα χαρακωμένα ποδαράκια των παιδιών τους, η “κυρία” αντεπιτίθεται υποστηρίζοντας ότι έχει γιο εισαγγελέα και πως θα πληρώσουν ακριβά τα όσα λένε. Τους λέει ακόμη ότι θα τις μηνύσει και πως θα τους πάρει τα παιδιά. Ότι είναι άχρηστες και ψώνια! Οι δύο γυναίκες και ο σύζυγος της Μ. δεν μπορούν να πιστέψουν τα όσα ακούν. Λένε στους αστυνομικούς να ψάξουν την “κυρία”, να καταλάβουν με τι αντικείμενο τραυμάτισε τα παιδιά τους, η υγεία των μωρών τους μπορεί να βρίσκεται σε κίνδυνο. Εκείνοι λένε ότι δεν μπορούν, πως δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν κάτι τέτοιο!
Οι αστυνομικοί ζητάνε τώρα τα στοιχεία της “κυρίας”. Δεν έχει, λέει, επάνω της ταυτότητα, ούτε θυμάται το... επώνυμό της. Για να γίνει μήνυση, θα πρέπει, λένε, να πάνε πρώτα στην ΓΑΔΑ, να κάνουν εξακρίβωση στοιχείων, η ώρα έχει φτάσει 10.30 μ.μ., τα μωρά κλαίνε, η Α. παρακαλάει να περάσουν πρώτα από το σπίτι της να πάρει γάλα για το μωρό, οι αστυνομικοί της απαντούν ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατον και πως έχουν στη διάθεσή τους κάποιες μέρες προκειμένου να υποβάλουν μήνυση: “Την άφησαν να φύγει αφού πρώτα μας είπαν ότι εξακρίβωσαν το επώνυμό της τηλεφωνικά. Για να φανταστείτε σε τι χώρα ζούμε, όταν επικεφαλής της ασφάλειας του εμπορικού κέντρου τράβηξε μία φωτογραφία την “κυρία” προκειμένου να έχει το πρόσωπό της, οι αστυνομικοί τον υποχρέωσαν να την σβήσει”, λέει η Α. και συνεχίζει: “Εμάς, το πρώτο μας μας μέλημα ήταν να πάμε στο Παίδων για να εξεταστούν τα μωρά. Εκείνη τη στιγμή τρέμεις για το χειρότερο. Δεν ξέραμε αν έχει τρυπήσει τα παιδιά με κάποια σύριγγα, σε τέτοιες περιπτώσεις ελοχεύει πάντα πάντα ο κίνδυνος μετάδοσης κάποιου λοιμώδους αιματογενούς νοσήματος. Ακόμη και σήμερα ζούμε με τον απόλυτο τρόμο και την βαθιά απογοήτευση για το κράτος δικαίου...”
Σχεδόν την ταυτόχρονα μία δεύτερη γυναίκα, η Α., κρατώντας κι αυτή στην αγκαλιά της τον μόλις 12 μηνών γιο της, και έγκυος στο δεύτερο παιδί της, μπαίνει στο ίδιο κατάστημα. Η γυναίκα κοντοστέκεται για λίγο στην είσοδο του καταστήματος κοιτάζοντας το μωρό που κλαίει σπαρακτικά στην αγκαλιά της Μ.: «Εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα ότι αυτό το κλάμα δεν μπορεί να είναι από πείνα ή από κούραση παρά μόνο από πόνο», λέει σήμερα η Α. και συνεχίζει: «Λίγα δευτερόλεπτα μετά, όταν είχα μπει στο κατάστημα, μία γυναίκα πέρασε από δίπλα μου αγγίζοντας το μωρό μου στο βραχύωνα και ψιθυρίζοντας του κάτι το οποίο δεν κατάλαβα. Εγώ απομακρύνθηκα κι εκείνη υποδυόμενη ότι τραυματίστηκε από κάποια κρεμάστρα του μαγαζιού άρχισε να φωνάζει δυνατά: «Κοιτάξτε, γρατζουνίστηκα στις κρεμάστρες σας! Αν είναι δυνατόν να μην έχετε βάλει προστατευτικά στις κρεμάστρες! Θα τραυματιστεί κανένα παιδί και το σημάδι δεν θα του φύγει ποτέ!». Λίγα λεπτά μετά, η ίδια γυναίκα, στάθηκε πίσω μου αγγίζοντας το πόδι του μωρού μου. Ξαφνικά, το μωρό άρχισε να ουρλιάζει από το κλάμα. Δεν κατάλαβα τι είχε συμβεί, μου πήρε κάποια δευτερόλεπτα μέχρι να συνειδητοποιήσω ότι έλειπε ένα κομμάτι κρέας από το πόδι του παιδιού μου».
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.