bloko Αστυνομικός, Aναλυτής σε θέματα διεθνούς πολιτικής & Υποψήφιος Διδάκτορας Διεθνών Σχέσεων ο νέος Πρεσβύτερος της Ιεράς Μητροπόλεω...
bloko Αστυνομικός, Aναλυτής σε θέματα διεθνούς πολιτικής & Υποψήφιος Διδάκτορας Διεθνών Σχέσεων ο νέος Πρεσβύτερος της Ιεράς Μητροπόλεως Νιγηρίας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης
Αφρικής
Το Σάββατο 30/06/2018 των Αγίων Αποστόλων ο Σεβ. Μητροπολίτης Νιγηρίας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Αλεξανδρος, προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία με τον Επίσκοπο Σαλώνων κ. Αντώνιο στο Μετοχικό Ναό των Αγίων Αθανασίου, Νικολάου & Φωτίου στην Άνω Κυψέλη.
Κατά την διάρκεια της θείας λειτουργίας προέβη εις Πρεσβύτερο χειροτονία του π. Κυρίλλου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΑΡΑΠΑΚΗ Αστυνομικού - αναλυτή σε θέματα διεθνούς πολιτικής , Αναπλ. Καθηγητή Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της ΕΛ.ΑΣ., Υποψ. Διδάκτορα Διεθνών Σχέσεων των Παν/μίων Πάφου και Πελοποννήσου.
Ο Ποιμενάρχης του προ της Χειροτονίας ενίσχυσε πνευματικά με το λόγο του τον νεοχειροτονούμενο και τον καλωσόρισε στην ιερατική οικογένεια της Ιεράς Μητροπόλεως Νιγηρίας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής υπογραμμίζοντας ότι από αυτή τη στιγμή θα διακονεί με αγάπη και θυσία τον ευλογημένο λαό της Αφρικής.
Ο νέος Πρεσβύτερος από μεριάς του ευχαρίστησε από καρδιάς όλους όσους τον νουθετούσαν από μικρό στην Χριστιανική πίστη, τον Μητροπολίτη του, καθώς και τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ Θεόδωρο τον Β΄, ο οποίος του έδειξε απεριόριστη αγάπη.
Γεννηµένος στην Αθήνα το 1971, µε καταγωγή από την Καλαµάτα Μεσσηνίας, ο Αστυνομικός Ανδρέας Αλεξανδρόπουλος - Αραπάκης, από το 2002 υπηρετεί στην Ελληνική Αστυνοµία στο Τµήµα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αθηνών.
Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Γενικό Λύκειο Κορυδαλλού, εκπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία ως Δόκιµος Έφεδρος Αξιωµατικός (Δ.Ε.Α) στην Κύπρο (ΕΛ.ΔΥ.Κ) (1999 – 2001). Είναι Πτυχιούχος Νομικής Σχολής Αθηνών, τµήµα Πολιτικό µε ειδίκευση στο Δηµόσιο Δίκαιο.
Yποψήφιος Διδάκτορας Διεθνών Σχέσεων Παν/µίου Νεάπολις Πάφου µε συνεπίβλεψη Παν/µίου Πελοποννήσου με θεμα: « Οι επιπτώσεις της µετανάστευσης στην ανάπτυξη των χωρών υποδοχής. Η περίπτωση της Ελλάδας».
Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώµατος του Παν/µίου Πελοποννήσου και Παν/µίου Νεάπολις Πάφου: «Παγκόσµια Πολιτική Οικονοµία» µε ειδίκευση «Διεθνής Ασφάλεια» με Μεταπτυχιακή Διπλωµατική εργασία: «Ισλαµική τροµοκρατία, µια αναφορά του φαινοµένου»
Ενώ κατέχει δεύτερο Μεταπτυχιακό Δίπλωµα του Παν/µίου Νεάπολις Πάφου: «Θεολογικές σπουδές», Ειδίκευση: Διορθόδοξες, Διαχριστιανικές και Διαθρησκειακές σχέσεις.
Παράλληλα, διετέλεσε αναπληρωτής Καθηγητής στην Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιµόρφωσης Αθηνών της Ελληνικής Αστυνοµίας (2015-2017), στην «Αντιµετώπιση ειδικών εγκληµάτων βίας Εθνικής και Διεθνούς Τροµοκρατίας» , «Θέµατα διαχείρησης κρίσεων / ασκήσεις επί χάρτου επιχειρησιακού χαρακτήρα», «Διαπραγµατεύσεις – Οµηρίες», «Κρατική ασφάλεια – Πληροφορίες», και «Θέµατα Πολιτικής Αµυνας»
Έχει παρακολουθήσει :
1. Σεµινάριο και συµµετοχή για την Ασφάλεια των Ολυµπιακών αγώνων (2004)
2. Σεµινάριο στην Διαχείρηση Κρίσεων (New York College of Athens)
3. « Η Στρατηγική των Διαπραγµατεύσεων» στο Οικονοµικό Πανεπιστήµιο Αθηνών
4. Σεµινάριο επιµόρφωσης υποψηφίων κληρικών – Ιδρυµα Ποιµαντικής επιµόρφωσης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών
5. Σεµινάριο Κανονικού Δικαίου – Ιδρυµα Ποιµαντικής Επιµόρφωσης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών
Είναι :
1) Μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ)
2) του Εθνικού Οργανισµού Πολιτικών Επιστηµόνων (Ε.Ο.Π.Ε)
3) του Μεσογειακού Κέντρου Στρατηγικής Ανάλυσης κσι
4) εξωτερικός συνεργάτης του Κέντρου Μελετών Εθνικής Ασφάλειας (ΚΕ.Μ.Ε.Α) από το 2015
Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί μεταξύ των οποίων,
«Η Στρατηγική της Ελλάδας»,
«Ισλάµ, άγνωστες πτυχές»,
«Αραβο – Ισραηλινές διαπραγµατεύσεις»,
«Η γεωπολιτική στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας»,
«Frontex»,
«Εθνικό συµφέρον και πολιτική εθνικής ασφάλειας»,
«Τροµοκρατία, Παγκοσµιοποίηση και αντιµετώπιση». κ.ά.
Πανεπιστηµιακές Εργασίες του με δημοσίευση:
1. “Κτιστό – Άκτιστο κατά τον Μέγα Αθανάσιο”
2. “Η Αγία Γραφή και η Έννοµη Βία”
3. “ Αρχιεπίσκοπος Σεραφείµ 1913 – 1998”
4. “Οι Διαπολιτιστικές Προσεγγίσεις στην Θρησκευτική Αγωγή”
5. “Βασικές θεολογικές Αρχές του Ισλάµ”
6. “Εκκλησιαστικό Δίκαιο και Εκκλησία της Ελλάδος”
7. “ Η έννοια του “ονόµατος” στις ευχές της ονοµατοδοσίας”
8. “ Ταφή ή καύση: Η χριστιανική θέση και η κοσµική αντι-θέση”
Ενώ υπό έκδοση βρίσκεται Βιβλίο του, µε τίτλο: « Τζιχάντ Ιερός Πόλεµος» .
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.