Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΔΩΣΑΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ... Ενόχληση και από την Άγκυρα για τη μεταγωγή Κουφοντίνα

in.gr Την απόφαση των ελληνικών Αρχών για μεταγωγή του αρχιεκτελεστή της «17Ν», Δημήτρη Κουφοντίνα, στις αγροτικές φυλακές Βόλου, καταδικάζ...


in.gr Την απόφαση των ελληνικών Αρχών για μεταγωγή του αρχιεκτελεστή της «17Ν», Δημήτρη Κουφοντίνα, στις αγροτικές φυλακές Βόλου, καταδικάζει η Άγκυρα.

Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας αφήνει αιχμές για τη λειτουργία του δικαστικού συστήματος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αυτό το γεγονός ενισχύει τις αμφιβολίες μας για τον τρόπο λειτουργίας του δικαστικού συστήματος στην Ελλάδα», ενώ κάνει λόγο για αδυναμία της χώρας μας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.




Αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:
«Αυτό το άτομο έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του Τσετίν Γκιοργκιού, διπλωματικού υπαλλήλου της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα το 1991, για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντενίζ Μπουλούκμπασι, συμβούλου της τουρκικής πρεσβείας το 1991, καθώς και για συμμετοχή στη δολοφονία του Χαλούκ Σιπαχίογλου, συμβούλου της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα το 1994.

Καταδικάζουμε εντόνως το γεγονός ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα μεταφερθεί στις αγροτικές φυλακές. Για ακόμη μια φορά, αυτό ενισχύει τις αμφιβολίες μας σχετικά με τη λειτουργία του δικαστικού συστήματος στην Ελλάδα.

Η ανοχή που δείχνουν σε έναν τρομοκράτη είναι ασέβεια στους πεσόντες διπλωμάτες μας όπως και στις οικογένειες τους. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό το να επωφεληθεί ένας τρομοκράτης από τέτοιους κανονισμούς.

Καλούμε τις ελληνικές αρχές να αποφύγουν βήματα που δείχνουν αδυναμία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για την τιμωρία των τρομοκρατών».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.