Στην αποδόμηση όσων υποστηρίζουν πως η Ελλάδα αποτελεί «success story» (σ.σ. ιστορία επιτυχίας) και στην εστίαση ότι η χώρα έχει μπροστά...
Στην αποδόμηση όσων υποστηρίζουν πως η Ελλάδα αποτελεί «success story» (σ.σ. ιστορία επιτυχίας) και στην εστίαση ότι η χώρα έχει μπροστά της τέσσερις ακόμη δεκαετίες λιτότητας, προχωρεί η Washington Post.
Η αμερικανική εφημερίδα σε εκτενές της δημοσίευμα αναφέρει πως η Ελλάδα εξέρχεται του προγράμματος στήριξης έχοντας μεγάλο χρέος, μικρή ανάπτυξη και πολύ εύθραυστο ιδιωτικό τομέα για να μπορεί να υποστηρίζει κανείς ότι δεν θα χρειαστεί περισσότερη βοήθεια.
Μάλιστα, ο συντάκτης του άρθρου σημειώνει πως αν και η Ευρώπη γιορτάζει το «success story», η Ελλάδα υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές αποτυχίες που έχουν υπάρξει ποτέ χωρίς να επικρατεί πόλεμος ή κάποια επανάσταση. Στο σημείο αυτό συγκρίνει την ύφεση στην Ελλάδα με χώρες σε έκρυθμη κατάσταση. «Υπάρχουν μόνο τέσσερις χώρες που η οικονομία τους έχει συρρικνωθεί περισσότερο - από ό, τι στην Ελλάδα τα τελευταία δέκα χρόνια: η Λιβύη, η Υεμένη, η Βενεζουέλα και η Ισημερινή Γουινέα», σημειώνει και προσθέτει: «Οι δύο πρώτες χτυπήθηκαν από εμφύλιο και οι άλλες δύο είναι πετρελαιοπαραγωγές δικτατορίες που ήταν τόσο διεφθαρμένες και ανίκανες ώστε βούλιαξαν κατά την πετρελαϊκή κρίση». Ακόμα και η Ουκρανία η οικονομία της οποίας το 2009 χτυπήθηκε σφοδρά, ενώ είχε και την ένταση με τη Ρωσία το 2014, τα πήγε καλύτερα από την Ελλάδα, αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.