Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πρωτοφανής εξέλιξη στο συριακό. Η ΜΙΤ συνέλαβε μέσα στη Λατάκια άτομο που το θεωρεί εγκέφαλο πολύνεκρης τρομοκρατικής στον τουρκικό Νότο.

Oι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες συνέλαβαν εντός Συρίας και οδήγησαν στην Τουρκία έναν από τους κύριους υπόπτους της αιματηρής επίθεσης που ...


Oι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες συνέλαβαν εντός Συρίας και οδήγησαν στην Τουρκία έναν από τους κύριους υπόπτους της αιματηρής επίθεσης που έπληξε το 2013 την τουρκική παραμεθόρια στο (Νότο) πόλη Reyhanli, ανακοίνωσε σήμερα το πρακτορείο Anadolu. Ο Yusuf Nazik, που θεωρείται ο εγκέφαλος αυτής της διπλής επίθεσης με παγιδευμένο αυτοκίνητο που έκανε 50 νεκρούς στις 11 Μάη του 2013, αιχμαλωτίστηκε εντός της συριακής πόλης Λατάκια σε μια επιχείρηση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών της (MIT), ανέφερε το Anadolu.




Η Άγκυρα είχε χρεώσει αυτή την επίθεση στο « Acilciler » – Türkiye Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi -Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο ένα groupuscule μαρξιστικό περιθωριακό που κατ΄αυτήν σχετίζεται με τις συριακές μυστικές υπηρεσίες. H Συρία διέψευσε κάθε ανάμειξη.




Σύμφωνα με το Anadolu, ο 34χρονος Yusuf Nazik, « ομολόγησε » κατά την ανάκρισή του ότι η επίθεση του Reyhanli διατάχθηκε από τις συριακές μυστικές υπηρεσίες.

Η τελευταία δράση του « Acilciler » σύμφωνα με τουρκικές αρχές έγινε με τον Mihraç Ural το 1983 τ. συγκρατούμενο του Οτσαλάν και νυν διοικητή της οργάνωσης Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Αλεξανδρέττας που αγωνίζεται στο πλευρό του συριακού στρατού κυρίως στη Βόρεια Λατάκια.
Αυτή η είδηση ίσως συσχετίζεται με τον έναν ή άλλον τρόπο με την σύλληψη χθες του Ammar al-Wawi τ. σύριου στρατηγού αποστάτη που στη συνέχεια αυτομόλησε στον FSA όπου έγινε ηγετικό του στέλεχος.
dimpenews.com