Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εγκληματικό «Γιουνάν Ασκέρ» για την «Εφ.Συν.» ο ένδοξος Ελληνικός Στρατός!.. ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑ ΔΙΑΠΡΑΞΑΜΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ, ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΜΙΣΕΛΛΗΝ ΤΑΣΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ…

Νέα ανήκουστη πρόκληση από την «Εφημερίδα των Συντακτών» και τον διαβόητο υπαρχηγό των «ΙΩΝ», Τάσο Κωστόπουλο: Ενώ κάθε Σεπτέμβριο όλη η...


Νέα ανήκουστη πρόκληση από την «Εφημερίδα των Συντακτών» και τον διαβόητο υπαρχηγό των «ΙΩΝ», Τάσο Κωστόπουλο: Ενώ κάθε Σεπτέμβριο όλη η Ελλάδα πενθεί για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής και διοργανώνονται σε όλη την χώρα δεκάδες μνημόσυνα, το περασμένο Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018, ο μισέλλην Κωστόπουλος δημοσίευσε 6σέλιδο Αφιέρωμα στην «Εφ. Συν.» για τα υποτιθέμενα Εγκλήματα Πολέμου που διέπραξε ο Ελληνικός Στρατός στην Μικρασία το 1919-22!..




Και μόνο ο τίτλος του Αφιερώματος,δείχνει το απύθμενο μίσος της «Εφημερίδας των Συντακτών» προς την Ελλάδα και τους Έλληνες: «Η Μαύρη Βίβλος του Γιουνάν Ασκέρ» είναι ο τίτλος, αποκαλώντας «Γιουνάν Ασκέρ» τον ένδοξο Ελληνικό Στρατό που διπλασίασε την Ελλάδα το 1912-13!.. Μάλιστα, είναι τόσο πονηρούλης ο Κωστόπουλος, που από την αρχή του Αφιερώματος κάνει σαφές ότι και ο ίδιος ο Ελ. Βενιζέλος, στο άρθρο 59 της Συνθήκης της Λωζάνης, δέχτηκε πως ο Ελληνικός Στρατός διέπραξε Εγκλήματα Πολέμου στην Μικρασία και ανέλαβε να αποκαταστήσει τις ζημιές!..

ΠΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΗΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ – ΒΓΑΖΕΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΑΡΑΦΗ!..

Επικαλούμενος κάθε είδους μαρτυρίες, ιδίως ημερολόγια και απομνημονεύματα κομμουνιστών αξιωματικών και φαντάρων του Ελληνικού Στρατού, ο Τάσος Κωστόπουλος καταφέρνει να δημιουργήσει έναν καταιγισμό «αποκαλύψεων» για τα υποτιθέμενα εγκλήματα Πολέμου των Ελλήνων στην Μικρασία. Μεταφέρουμε μερικές από αυτές τις «αποκαλύψεις» για να φρίξετε:

1.Προκειμένου να αντιμετωπίσει το αντάρτικο των Τούρκων Εθνικιστών, ο Ελληνικός Στρατός έκανε ό,τι και οι Ναζί επί Κατοχής, 20 χρόνια αργότερα: «Χτένισμα της υπαίθρου σε αναζήτηση «συμμοριτών», συστηματικά βασανιστήρια για την απόσπαση πληροφοριών, αιματηρά αντίποινα για κάθε επίθεση εναντίον του στρατού κατοχής (sic!) και καταστροφή κάθε οικισμού που πρόβαλλε αντίσταση στην προέλασή του»…

2. Ο Κωστόπουλος φθάνει στο σημείο να καταγγείλει για ρατσιστική συμπεριφορά ακόμη και τον μετέπειτα στρατηγό του ΕΛΑΣ, Στέφανο Σαράφη (το 1922 ήταν λοχαγός…) γιατί στα απομνημονεύματά του γράφει πως… όταν κόπηκαν οι τηλεφωνικές γραμμές της μονάδας του, συνέλαβε και ξυλοφόρτωσε παραδειγματικά «κάμποσους Τούρκους χωριάτες» που «ήταν ξαπλωμένοι και λιάζονταν σε μια πλαγιά» εκεί κοντά· διευκρινίζει δε πως, όχι μόνο δεν ξανάγινε σαμποτάζ, αλλά οι κάτοικοι του γειτονικού χωριού «ώρισαν και φύλακες της γραμμής» (Σαράφης 1980, σ.182).

ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΕΙ ΤΟΝ ΚΟΝΔΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΕΝΕΖΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΙ ΠΩΣ ΔΙΑΠΡΑΞΑΜΕ ΑΙΣΧΗ…

3. Λίγο μετά, καταγγέλλει τον Γεώργιο Κονδύλη γιατί επέτρεψε το πλιάτσικο στους Έλληνες φαντάρους: «Μετά την ανακατάληψη του Αϊδινίου τον Ιούνιο του 1919, διαβάζουμε π.χ. στο ημερολόγιο ενός τσολιά από τη Βοιωτία, «ο διοικητής μας Γεώργιος Κονδύλης μας δίνει το δικαίωμα να πράξουμε ό,τι βαστάει η ψυχή μας. Πράγματι, μερικοί φαντάροι άρχισαν να κάνουν πολλά έκτροπα σ’ αντίποινα» (Καραγιάννης 1976, σ.134-5).»

4. Μέχρι και στον Ηλία Βενέζη καταφεύγει ο Τ. Κωστόπουλος για να «αποδείξει» τα εγκλήματα του «Γιουνάν Ασκέρ»: «Διαφωτιστικότερος αποδεικνύεται εδώ ο Μικρασιάτης Ηλίας Βενέζης στην πρώτη έκδοση του βιβλίου του «Το νούμερο 31328»: «Στην κατοχή, όξω από την Πέργαμο βρέθηκαν τα πτώματα, καμιά σαρανταριά φαντάροι δικοί μας, σφαγμένοι και πεταλωμένοι. Υστερα πήγε εκεί το 4ο Σύνταγμα. Εγινε ένα “Συνεργείο Αντιποίνων”. Τοποθετήθηκε ένα νέο παιδί, Μυτιληνιός. Ηταν μάνα. Σκαρφίζουνταν ένα σωρό πράματα: το κρανίο κόβεται σιγά σιγά με το πριόνι, ένα κύκλο γύρω, τα χέρια λιανίζουνται με μια βαριά, δυο μάτια βγαίνουν εύκολα με ό,τι νάναι. Οι εχτροί κουβανιούνταν στην παράγκα του Συνεργείου, βλέπαν και περιμέναν σειρά» (Μυτιλήνη 1931, σ.62-3).» ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ότι κατά τον Κωστόπουλο, αυτή η αναφορά του Βενέζη υπάρχει μόνο στην 1η έκδοση του βιβλίου και απαλείφθηκε με άνωθεν εντολή στις επόμενες…




«ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ» ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ Ο Τ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ!..

5. Περιττό να προσθέσουμε ότι σε όλο το Αφιέρωμα της «Εφ.Συν.», ο Τασούλης ο Κωστόπουλος αποκαλεί «εισβολείς» τον ένδοξο Ελληνικό Στρατό!.. Διαβάστε και φρίξτε: «Τα τουρκικά χωριά κατά μήκος της προέλασης του ελληνικού στρατού παραδίδονται συστηματικά στις φλόγες βάσει εντολής του στρατηγείου, προκειμένου να στερηθούν οι αντάρτες τις βάσεις λογιστικής υποστήριξής τους· σε περίπτωση αντίστασης η καταστροφή συμπληρώνεται με σποραδικές σφαγές κατοίκων. Η συμπεριφορά των εισβολέων επιδεινώνεται από το γεγονός ότι, σε αντίθεση με τη μικτή εθνολογική σύνθεση των παραλίων, η ενδοχώρα κατοικούνταν σχεδόν ολοκληρωτικά από Τουρκομουσουλμάνους.»!..

6. Στην συνέχεια καταφεύγει στο ημερολόγιο ενός κομμουνιστή Αγρινιώτη λοχία: «Εξίσου εύγλωττος είναι ένας Αγρινιώτης λοχίας όσον αφορά τα «αντίποινα» για τον φόνο δύο φαντάρων σε κάποια ενέδρα: «Τα χωρία εκάησαν αφού διερπάγησαν καταλλήλως. Αι δε Χανούμ και οι Τούρκοι, οίτινες προσεπάθουν να περισώσωσι ό,τι ηδύναντο να περισωθή εκ των φλογών, ετυφεκίζοντο!» (Πολίτης 2009, σ.94).»

«ΝΕΡΩΝΕΣ» ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΑΝΤΑΡΟΙ, ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΙΓΟΝΤΟΥΣΑΝ – ΒΙΑΖΑΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΙΔΑ…

7. Συνεχίζει με το ημερολόγιο ενός στρατευμένου κομμουνιστή φοιτητή: «Γλαφυρότερος είναι για το ίδιο βράδυ στο δικό του ημερολόγιο ένας στρατευμένος φοιτητής: «Οταν το σκοτάδι εμουτζούρωσε τα πάντα, ως άλλοι Νέρωνες από του ύψους γιγανταίου βράχου αποθαυμάζομεν αγρίας μεγαλοπρεπείας θέαμα. Ολα του κάμπου τα χωριά καίονται από το υποχωρούν Γιουνάν-ασκέρ το οποίον μεταλαμπαδεύει, επ’ ευκαιρία της διαβάσεώς του, τα πραγματικά φώτα του πολιτισμού». Σύμφωνα με επίσημη διαταγή της στρατιάς, εξηγεί, «πρέπει το παν να καίεται εφ’ όσον δεν είναι δυνατόν να μετακομισθή» (Βασιλικός 1992, σ.108-9).»!..

8. Αμέσως μετά, ο Κωστόπουλος επιχειρεί να αποδείξει ότι τα εγκλήματα των Ναζί επί Κατοχής ωχριούν μπροστά σε ό,τι έκανε ο Ελληνικός Στρατός στην Μικρά Ασία, οπου βιάζαμε κορίτσια και γυναίκες, πράγμα που δεν έκαναν οι Γερμανοί: «Τα αντίποινα για την εξόντωση της στρατιωτικής φρουράς ενός μουσουλμανικού οικισμού κάνουν έτσι να ωχριά η δική μας Κάνδανος: «Μετά που φτάσαν οι δικές μας στρατιωτικές δυνάμεις, βάλαν φωτιά στο χωριό και σήμερα που φτάσαμε και μεις ακόμα καίγεται. Οι κάτοικοι που είχαν μείνει ζωντανοί είναι όλοι συγκεντρωμένοι σ’ ένα αρχαίο φρούριο, που είναι στη διάθεση των φαντάρων. Ο,τι τους βαστάει η ψυχή τους, άλλοι σκοτώνουνε τούρκους χωρικούς γι’ αντίποινα, άλλοι ατιμάζουνε κορίτσια και γυναίκες» (Καραγιάννης 1976, σ.258).»

ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΕΙ Ο ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΗΛΙΑ…

9. Ακόμα χειρότερα ήταν τα εγκλήματα των υποχωρούντων Ελλήνων μετά τις 15 Αυγούστου 1922 που ο Κεμάλ διέταξε την γενική αντεπίθεση. Ακόμα και στον μετέπειτα υπουργό Εσωτερικών του Τσολάκογλου, στρατηγό Δεμέστιχα, καταφεύγει ο Κωστόπουλος για να μας πείσει: «… «Τις καταστροφές στις πόλεις και τα χωριά απ’ όπου περάσαμε, τους εμπρησμούς και τις άλλες ασχημίες, δεν είμαι ικανός να περιγράψω και προτιμώ να μείνουν στη λήθη» γράφει χαρακτηριστικά ένας αξιωματικός, υπουργός Εσωτερικών αργότερα της κυβέρνησης Τσολάκογλου (Δεμέστιχας 2002, σ.104).»

Είναι πολλές ακόμα οι «μαρτυρίες» Ελληνικών Εγκλημάτων που περιέχει το Αφιέρωμα της «Εφ.Συν». Θα τελειώσουμε μεταφέροντας ποιος φταίει (κατά τον Τασούλη Κωστόπουλο) γι’ αυτή την ρατσιστική συμπεριφορά του Ελληνικού Στρατού: Ο Στρατηλάτης Βασιλιάς Κωνσταντίνος, επειδή ήθελε να στείλει τους Τούρκους πίσω από εκεί που ήρθαν: Στην Κόκκινη Μηλιά!.. Διαβάστε και φρίξτε:

«Υπήρχε και η απροκάλυπτα ρατσιστική ηγεσία γύρω από τον βασιλιά Κωνσταντίνο. Για το παρανοϊκό «αλυτρωτικό» όραμα αυτού του τελευταίου αποκαλυπτική είναι μια επιστολή του από την Κιουτάχεια προς την ερωμένη του πριγκίπισσα Πάολα (9/8/1921), σύμφωνα με την οποία είχε φτάσει πια η «ώρα να επιστρέψουν οι Τούρκοι στα ενδότερα της Ασίας, απ’ όπου ήρθαν» («A King’s private letters», Λονδίνο 1925, σ.191).

Eφημερίδα «Στόχος»