Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΙ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΑ ΚΙ ΑΥΤΗ... Έχασαν το Νόμπελ Ειρήνης ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ...

Ούτε Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ, ούτε Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν. Το Νόμπελ Ειρήνης φέτος απονεμήθηκε στον γυναικολόγο Ντένις Μου...


Ούτε Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ, ούτε Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν. Το Νόμπελ Ειρήνης φέτος απονεμήθηκε στον γυναικολόγο Ντένις Μουκουέγκε και τη Νάντια Μουράντ.

Στους Ντένις Μουκουέγκε και Νάντια Μουράντ (Denis Mukwege, Nadia Murad) απονέμεται το Νόμπελ Ειρήνης για το 2018, όπως ανακοίνωσε η επιτροπή. Ποιοι είναι οι νικητές και γιατί βραβεύονται.




Ο γυναικολόγος Ντένις Μουκουέγκε από το Κονγκό και η γιαζίντι Νάντια Μουράντ τιμώνται με το Νόμπελ Ειρήνης για το 2018.

Η επιτροπή αποφάσισε να στείλει φέτος ένα μήνυμα κατά του πολέμου και των φυλετικών διακρίσεων, αλλά και κατά της κακοποίησης των γυναικών.

Ο Ντένις Μακουέγκε (Denis Mukwege) (γεν. 1955) είναι Κονγκολέζος γυναικολόγος, ο οποίος είναι γνωστός για την προσφορά του στα θύματα βιασμών στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Η Νάντια Μουράτ Μπάσι Τάχα που ανήκει στη μειονότητα των Γεζίντι, ήταν σκλάβα του σεξ των μαχητών του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους και έγινε το 2016 πρέσβειρα καλής θέλησης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας των επιζώντων -trafficking-της εμπορίας ανθρώπων.