Δύσκολη φαίνεται πως θα συνεχίσει να είναι η μάχη με τις φλόγες στην Σάρτη. Ωστόσο ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Π...
Δύσκολη φαίνεται πως θα συνεχίσει να είναι η μάχη με τις φλόγες στην Σάρτη. Ωστόσο ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης σημείωσε πως είναι πιθανό μέχρι το πρωί της Παρασκευής (26.10.2018) να έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, αφού παρουσιάζει μερική βελτίωση.
Όπως επισήμανε, η κατάσταση είναι καλύτερη, η ένταση του ανέμου έχει πέσει από τα 6 με 7 μποφόρ που ήταν το πρωί στα 4 και αυτό βοηθάει ώστε να μην έχουμε επέκταση της πυρκαγιάς στο πευκοδάσος τη περιοχής. Η ένταση των ανέμων για τη νύχτα προβλέπεται στα πρ 3 με 4 μποφόρ, το πρωί ίσως λίγο να αυξηθεί αλλά δεν θα φτάσει τη σημερινή ένταση.
Σύμφωνα με τον κ. Στεργιάδη, το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι αρκετά εκτεταμένο, ξεκινάει από το Πλατανίτσι, τις Καβουρότρυπες και φτάνει μέχρι και την περιοχή βόρεια του οικισμού της Σάρτης, ενώ μέχρι στιγμής έχουν καεί περίπου στις 3 με 4 χιλιάδες στρέμματα.
Πρόσθεσε, δε, ότι με τα τωρινά δεδομένα δεν απειλείται ο οικισμός, ωστόσο, λόγω του έντονου καπνού, έχουν παρατηρηθεί περιστατικά δυσφορίας σε ορισμένους πολίτες.
Ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, δήλωσε, ακόμα, ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι έτοιμος 100% να εκκενώσει τον οικισμό, εάν χρειαστεί. «Έχουνε γίνει τα σχέδια έχουμε κάνει τις ενημερώσεις, ξέρουμε από που θα γίνει η διαφυγή, έχουμε ενημερώσει λεωφορεία ότι χρειαστεί ώστε να φύγουν οδικώς. Είμαστε όλοι εδώ θα παραμείνουμε και στη διάρκεια της νύχτας», είπε χαρακτηριστικά.
Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες
Στο μεταξύ, ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε το πρωί στη Σάρτη Σιθωνίας Χαλκιδικής.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία επιχειρούν συνολικά 148 πυροσβέστες με 59 υδροφόρα οχήματα, 73 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 35 πυροσβέστες με 29 βοηθητικά οχήματα, από τις Περιφερειακές Πυροσβεστικές Διοικήσεις Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Θεσσαλίας και Ηπείρου. Μέχρι να πέσει το σκοτάδι στο έργο της κατάσβεσης συνέδραμαν 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.
Στην κατάσβεση συνδράμουν η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και ο Δήμος Σιθωνίας με υδροφόρα οχήματα και μηχανήματα έργου, το ΓΕΕΘΑ, η ΕΛ.ΑΣ, το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή και το ΕΚΑΒ.