Στη σκιά των αναταράξεων και των συγκρούσεων που προκάλεσαν οι θέσεις του Πάνου Καμμένου για το plan B στο Σκοπιανό και τις αμερικανικές...
Στη σκιά των αναταράξεων και των συγκρούσεων που προκάλεσαν οι θέσεις του Πάνου Καμμένου για το plan B στο Σκοπιανό και τις αμερικανικές βάσεις σε Βόλο, Λάρισα και Αλεξανδρούπολη
Χωρίς τηλεοπτική κάλυψη της εναρκτηρίας ομιλίας του πρωθυπουργού - όπως συμβαίνει παραδοσιακά - θα είναι το πρώτο υπουργικό συμβούλιο μετά τον «τυφώνα Πάνος» που ταρακούνησε την κυβέρνηση από τις θέσεις του Πάνου Καμμένου για το plan B στο Σκοπιανό και τις αμερικανικές βάσεις σε Βόλο, Λάρισα και Αλεξανδρούπολη.
η προσοχή στρέφεται στα μηνύματα που θα στείλει ο Αλέξης Τσίπρας στους υπουργούς του. Δεν αποκλείεται η έμμεση προτροπή για συγκρατημένες, δημόσιες τοποθετήσεις, μετά και τις τοποθετήσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας για τις «φυλακίσεις» που «θα φέρουν νέα νίκη για τον ΣΥΡΙΖΑ».
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να επαναλάβει τις δεσμεύσεις που εξήγγειλε στη ΔΕΘ, το σχεδιασμό η κυβέρνηση να ολοκληρώσει τη συνταγματικά προβλεπόμενη θητεία της, τη στήριξη στη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και να μεταφέρει την αισιοδοξία του για το ζήτημα των συντάξεων.
Στο πλαίσιο της προσπάθειας να πέσουν οι τόνοι, ο Αλέξης Τσίπρας, με τη συνεδρίαση του υπουργικού, θέλει να επαναφέρει στην ατζέντα το πακέτο παροχών και τη Συνταγματική Αναθεώρηση και για αυτό το λόγο αποφεύχθηκε ένα τετ α τετ ραντεβού του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ στο Μέγαρο Μαξίμου, που πιθανότητα να έδινε λαβές για νέα συζήτηση περί ύπαρξης και διαχείρισης «κρίσης» μεταξύ των δύο εταίρων.
Σύμφωνα με την Καθημερινή και τα ΝΕΑ είχε προηγηθεί γεύμα των δύο κυβερνητικών εταίρων το μεσημέρι της Δευτέρας στη Λέσχη Αξιωματικών στη Ρηγίλλης - όπως είχε γράψει από την Κυριακή το protothema.gr. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η συνάντηση έγινε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, χωρίς να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση ούτε από το Μέγαρο Μαξίμου ούτε και από το υπουργείο Άμυνας.
Πάντως, μετά και το τελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ «κυβερνητικές αναταράξεις», ο Πάνος Καμμένος φαίνεται να εξελίσσεται σε κινούμενη πολιτική βόμβα για τον κυβερνητικό συνασπισμό και φυσικά για τα σχέδια του Αλέξη Τσίπρα να κερδίσει χρόνο μέχρι τη ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών - εφόσον αυτή εγκριθεί- αλλά και του εναλλακτικού πλάνου για εθνικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές.
Ματαίως, από την πρώτη στιγμή, ο Αλέξης Τσίπρας και το Μέγαρο Μαξίμου προσπάθησαν να κρατήσουν χαμηλά την αντιπαράθεση. Η ομοβροντία στελεχών και υπουργών κατά του κυβερνητικού εταίρου δείχνουν ένα ΣΥΡΙΖΑ που “βράζει”, παρά ταύτα καταγράφεται η σαφής επιδίωξη της κυβέρνησης να παραμείνουν “μαζί” οι δύο εταίροι, με καταλύτη, φυσικά, τη ψηφοφορία της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή.