Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έτσι πανηγυρίζει η Βραζιλία την εκλογή του «ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥ» Μπολσονάρου... Ανησυχεί η Ευρώπη....

Ο Μπολσονάρου θα αναλάβει τα καθήκοντά του την 1η Ιανουαρίου του 2019 αφού εξασφάλισε ποσοστό μεγαλύτερο του 55% των ψήφων απέναντι στο...


Ο Μπολσονάρου θα αναλάβει τα καθήκοντά του την 1η Ιανουαρίου του 2019 αφού εξασφάλισε ποσοστό μεγαλύτερο του 55% των ψήφων απέναντι στον υποψήφιο της Αριστεράς Φερνάντου Αντάτζι, έπειτα από μια διχαστική προεκλογική εκστρατεία.


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει από τον Ζαϊχ Μπολσονάρου, τον ακροδεξιό ηγέτη που εξελέγη την Κυριακή πρόεδρος της Βραζιλίας, να εργαστεί προκειμένου να «θεμελιώσει τη δημοκρατία», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του θεσμού στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

«Αναμένουμε από τον μελλοντικό πρόεδρο της χώρας να εργαστεί προκειμένου να θεμελιώσει τη δημοκρατία προς όφελος του βραζιλιάνικου λαού», δήλωσε η Νατάσα Μπερτό, απαντώντας σε ερώτηση για την εκλογή του Μπολσονάρου.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ θα αποστείλουν «σε λίγο» «συγχαρητήρια επιστολή» στον Μπολσονάρου, πρόσθεσε χωρίς να διευκρινίζει περαιτέρω.

«Σεβόμαστε τη δημοκρατική επιλογή του βραζιλιάνικου λαού. Η Βραζιλία είναι μια δημοκρατική χώρα με στέρεους θεσμούς», επέμεινε.

Υπογράμμισε επίσης πως η Βραζιλία είναι «ένας σημαντικός εταίρος» της ΕΕ, ιδιαίτερα στον εμπορικό τομέα, στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται με τη Mercosur.

Οι Ευρωπαίοι υπολογίζουν να «συνεχίσουν να ενισχύουν αυτή την εταιρική σχέση», δήλωσε.

Η ΕΕ και οι χώρες της Mercosur (Αργεντινή, Βραζιλία, Ουρουγουάη, Παραγουάη) ξεκίνησαν το 1999 διαπραγματεύσεις με σκοπό την επίτευξη μιας συμφωνίας ελεύθερων συναλλαγών.

Σε νεκρό σημείο από το 2004 έως το 2010, οι διαπραγματεύσεις επαναλήφθηκαν από τότε και εντάθηκαν πρόσφατα λόγω της πολιτικής προστατευτισμού του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Όμως η Mercosur δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα του Μπολσονάρου, που προτιμά «να δίνει έμφαση στις διμερείς σχέσεις και συμφωνίες».