Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Επίθεση χάκερ στο Facebook: Πώς θα καταλάβετε αν έχετε πέσει θύμα και τι πρέπει να κάνετε

Νέο «πονοκέφαλο» στο Facebook και τον «πατέρα» του κοινωνικού δικτύου Μαρκ Ζάκερμπεργκ έχει προκαλέσει επίθεση χάκερ στην πλατφόρμα, η οποί...


Νέο «πονοκέφαλο» στο Facebook και τον «πατέρα» του κοινωνικού δικτύου Μαρκ Ζάκερμπεργκ έχει προκαλέσει επίθεση χάκερ στην πλατφόρμα, η οποία επηρέασε τουλάχιστον 50 εκατομμύρια λογαριασμούς εκμεταλλευόμενη κενό ασφαλείας.





To κοινωνικό δίκτυο ανακοίνωσε ότι οι υπεύθυνοι ασφαλείας της πλατφόρμας έχουν ήδη διορθώσει το πρόβλημα, ενώ έχουν κάνει κάποια βήματα για την προστασία των χρηστών.




Μένουν, ωστόσο, αρκετά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν. Μέχρι στιγμής, δεν γνωρίζουμε εάν οι χάκερ χρησιμοποίησαν τα δεδομένα των λογαριασμών που παραβίασαν. Παραμένει ασαφές, επίσης, σε ποιες πληροφορίες απέκτησαν πρόσβαση οι… αετονύχηδες, παρότι το Facebook ισχυρίζεται ότι δεν κατάφεραν να κλέψουν κωδικούς και πληροφορίες πληρωμής.

«Η μέχρι στιγμής έρευνα μας έχει δείξει ότι αυτά τα tokens δεν χρησιμοποιήθηκαν για την πρόσβαση σε προσωπικά μηνύματα ή αναρτήσεις ούτε για να γίνουν αναρτήσεις στους λογαριασμούς» είπε την Παρασκευή ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, και συνέχισε: «Αυτό, όμως, μπορεί να αλλάξει, όσο προχωρά η έρευνα και μαθαίνουμε περισσότερα».

Ειδικοί σε θέματα ασφαλείας του διαδικτύου λένε, ωστόσο, στο CNNi ότι υπάρχουν ορισμένα βήματα που πρέπει να κάνουν οι χρήστες για να προστατεύσουν τα προσωπικά τους δεδομένα.