Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Δεν αρέσει καθόλου στη Μόσχα η ανάπτυξη Mk-41 σε Πολωνία και Ρουμανία

defence-point.gr Η ανάπτυξη κάθετων εκτοξευτών πυραύλων Mk-41 που μπορεί να χρησιμοποιηθούν για εκτόξευση μέσου βεληνεκούς πυραύλων κρουζ σ...


defence-point.gr Η ανάπτυξη κάθετων εκτοξευτών πυραύλων Mk-41 που μπορεί να χρησιμοποιηθούν για εκτόξευση μέσου βεληνεκούς πυραύλων κρουζ στην Ευρώπη ενοχλεί τη Μόσχα. Οι Αμερικανοί ανέπτυξαν τα εν λόγω συστήματα σε Πολωνία και Ρουμανία και το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών παρεξηγήθηκε διότι έτσι παραβιάζεται, λέει, η συνθήκη Intermediate-Range Nuclear Forces (INF)…




Και με τους Iskander κει πάνω στο Καλίνινγκραντ στη Βαλτική, συν τις διαρκείς απειλές να αναπτυχθούν στο νοητό σύνορο Ανατολής-Δύσης απειλώντας με πλήγματα βαλλιστικών πυραύλων την κεντρική Ευρώπη σε βάθος 500 χιλιομέτρων, μήπως τηρείται καμιά συνθήκη; Αυτή είναι η ουσία; Κι αν τυπικά οι έχοντες και κατέχοντες δηλώνουν συγκεκριμένο βεληνεκές, οι πιο ειδικοί γνωρίζουν την πραγματικότητα.





Υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα για τις αντίθετες στην συνθήκη INF αμερικανικές κινήσεις, περιλαμβανομένης και της ανάπτυξης των Mk-41 σε Πολωνία και Ρουμανία», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Ερμακόφ του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, μιλώντας στον ΟΗΕ.

Είπε επίσης πως η Ρωσία, ως υπεύθυνη δύναμη, έχει συνεισφέρει στη διαδικασία πυρηνικού αφοπλισμού και μόλις στις 5 Φεβρουαρίου 2018 απέκτησε τον μέγιστο, βάσει της συνθήκης STARΤ, προβλεπόμενο αριθμό πυρηνικών κεφαλών και φορέων, τονίζοντας πως το ρωσικό πυρηνικό οπλοστάσιο έχει μειωθεί κατά 85% σε σχέση με την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου.



Ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ πάντως κατηγορεί τη Μόσχα ότι παραβιάζει την συνθήκη INF και έχει ζητήσει από τον υπουργό Εξωτερικών Πομπέο την επιβολή επιπλέον κυρώσεων λόγω των παραβιάσεων αυτών. Το Κρεμλίνο δεν αποδέχεται ότι παραβιάζει τις συνθήκες. Η INF υπεγράφη το 1987 και προβλέπει την μείωση των πυρηνικών βλημάτων βεληνεκούς 500-5.500 χλμ.