Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΣΙΠΡΑ... Δίνει 80 ΛΕΠΤΑ ΤΗΝ ΜΕΡΑ άυξηση στους συνταξιούχους...!!

Στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων ε...


Στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, μία ημέρα μετά την κατάθεση του προϋπολογισμού για το 2019 ο Τσίπροας αναφερόμενος στο ασφαλιστικό σύστημα και τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση, τόνισε: «Ήθελαν να μας πείσουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, αν αυτό δεν είναι άδικο για τους πολλούς. Στήσαμε το σύστημα ξανά στα πόδια του. Λοιδορήθηκε όσο κανείς άλλος υπουργός στα δικά μας χρόνια ο Γιώργος Κατρούγκαλος».




Σχολιάζοντας τη μη περικοπής των συντάξεων, υπογράμμισε: «Δεν είναι μόνο ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις, αλλά και 500.000 συνταξιούχοι από 1/1/19 θα δουν αυξήσει στις συντάξεις τους. Παρά το γεγονός ότι θα είναι της τάξης των 20 ευρώ μηνιαίως. Αυτό το εικοσάρικο της αύξησης είναι το κερασάκι στην τούρτα της δικής σας αναξιοπιστίας».

«Προχωρήσαμε στη δομική μεταρρύθμιση του συστήματος, συνδέοντας για πρώτη φορά τις πραγματικές οικονομικές δυνατότητες των μη μισθωτών με τις εισφορές τους. Θεσπίζουμε ένα καθεστώς όπου πλέον το σύνολο των ελευθέρων επαγγελματιών θα πληρώνει λιγότερα, έχοντας εξασφαλίσει την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος. Μόλις τρία χρόνια μετά τη κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος, έχουμε πλέον ένα νέο πλεονασματικό σύστημα, μακροπρόθεσμα βιώσιμο και δικαιότερο», επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας, απηύθυνε δύο ερωτήματα προς τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, στη συνεδρίαση της Ολομέλειας για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών: «Και τώρα τι θα κάνετε χωρίς βαρβάρους, πού πήγε το 4ο μνημόνιο;».

Όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας, το νομοσχέδιο που συζητείται σήμερα επιβεβαιώνει ότι η οικονομία ανακάμπτει, η κυβέρνηση και τις συντάξεις δεν περικόπτει, και αναδρομικά έδωσε και κοινωνικό μέρισμα θα ξαναδώσει και τις αδικίες αποκαθιστά, ενώ αποδείχθηκαν φρούδες οι ελπίδες της αντιπολίτευσης που καταστροφολογούσε.

Στην οικονομία η καταστροφολογία τελείωσε, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης. Με το νομοσχέδιο που καλείται να ψηφίσει η Εθνική Αντιπροσωπεία, προχωράμε σε σημαντικές ελαφρύνεις για 250.000 μη μισθωτούς. Η δέσμη μέτρων δεν είναι έκτακτη ελάφρυνση, είναι ενταγμένη στη στρατηγική που υλοποιούμε εδώ και τρία χρόνια, είπε ο πρωθυπουργός.