Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ... «Δεν θα ζητάμε άδεια από την Ελλάδα για έρευνες»!

Η Άγκυρα προσπαθεί και προετοιμάζει την .οριοθέτηση δικών της θαλάσσιων ζωνών σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο. Πρόκειται για μία εμμονή που θα ...


Η Άγκυρα προσπαθεί και προετοιμάζει την .οριοθέτηση δικών της θαλάσσιων ζωνών σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο. Πρόκειται για μία εμμονή που θα πάρει με μεγάλες διαστάσεις το επόμενο διάστημα.




Ο υπαρχηγός του Τουρκικού πολεμικού Ναυτικού και εμπνευστής του σχεδίου σχεδιασμού της «τουρκικής ΑΟΖ», υποναύαρχος Cihat Yayci πραγματοποίησε διάλεξη με θέμα «Η Σημασία των Θαλασσίων Ζωνών – Προβλήματα», μπροστά σε Τούρκους ανώτερους αξιωματικούς του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας στις 21 Νοεμβρίου 2018.

Εκεί ο Yayci που είναι ο βασικός εμπνευστής των ακραίων σεναρίων και των διεκδικήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, μίλησε για «αναγκαίες» οριοθετήσεις θαλασσίων ζωνών της Ελλάδος στην περιοχή της Α.Μεσογείου που πρέπει να γίνουν με την Τουρκία.

Ο ίδιος φέρεται να τόνισε για τον «σφετερισμό της Ελλάδος, λόγω της παρουσίας ελληνικών ναυτικών δυνάμεων που αυξάνουν την ένταση και υπογράμμισε το όραμα του Ερντογάν για την δημιουργία ισχυρότατου τουρκικού ναυτικού που θα ελέγχει Αιγαίο-Α.Μεσόγειο.

«Θα ζητάμε δηλαδή σε αυτές τις περιοχές άδεια από τους Έλληνες;», φέρεται σύμφωνα με μέσα κοινωνικής δικτύωσης να είπε ο ίδιος .

Σύμφωνα με άρθρο μας με τίτλο (Τα παίζει όλα για όλα ο Ερντογάν: Η Άγκυρα αμφισβητεί την Ελληνική κυριαρχία σε Κρήτη–Δωδεκάνησα: Ενισχύει εσπευσμένα το οπλοστάσιο της με νέα ΑΝΚΑ) , είχαμε επισημάνει προ ημερών αυτόν τον Τούρκο υπαρχηγό του τουρκικού ΠΝ, ο οποίος σε άρθρο του σε διεθνή ακαδημαϊκά περιοδικά είχε επισημάνει την προσοχή σε αυτό το θέμα, μιλώντας για σφετερισμό από ελληνικής πλευράς των θαλάσσιων δικαιωμάτων της Λιβύης.

Ο ίδιος μάλιστα είχε γράψει ότι το πεδίο αριθ. 15 συνορεύει με την τουρκική υφαλοκρηπίδα, ενώ το πεδίο αριθ. 20 εντοπίστηκε στην ηπειρωτική υφαλοκρηπίδα της Λιβύης.

Συνεχίζοντας το παραλήρημα του τόνιζε ότι «οι διεθνείς συμβάσεις και δικαστικές αποφάσεις δεν παράγουν νομικά αποτελέσματα κατά της αρχής της ισότητας που βασίζεται στον προσδιορισμό των ορίων. Οι αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου των Ηνωμένων Εθνών έχουν πολλές ερμηνείες σχετικά με τις ακτές. Από την άλλη πλευρά, η υφαλοκρηπίδα και ο περιορισμός νησιών (όπως η Κρήτη), ανάλογα με τα χαρακτηριστικά και τη θέση τους, είτε δεν επηρεάζονται καθόλου είτε έχουν περιορισμένο αντίκτυπο...»

Δηλαδή η Κρήτη δεν έχει κατά τον ίδιο και πολλούς στην Άγκυρα την δική της αποκλειστική οικονομική ζώνη διότι έτσι τους συμφέρει να το ερμηνεύουν.