Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό The British Medical Journal, η ποσότητα των “εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφίμων” στη δ...
Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό The British Medical Journal, η ποσότητα των “εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφίμων” στη διατροφή μας σχετίζεται άμεσα με τον κίνδυνο ανάπτυξης διαφόρων τύπων καρκίνου.
Για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα, οι επιστήμονες εξέτασαν τις διατροφικές συνήθειες πάνω από 100.000 ενηλίκων από το 2009 μέχρι το 2017. «Μια αύξηση της τάξεως του 10% στην ποσότητα των εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφών στη διατροφή μας συσχετίστηκε με μια σημαντική αύξηση μεγαλύτερη του 10% στον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου», αναφέρει η μελέτη.
Κατέληξαν λοιπόν ότι η υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής, που περιέχει ποικιλία τροφών είναι μία από τις πιο σωστές αποφάσεις που μπορεί να πάρει κάποιος στη ζωή του εάν θέλει να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.