Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΥΤΟ ΑΛΗΘΕΥΕΙ...;;; Η Ελλάδα αποδέχθηκε “de facto” πτήσεις τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο χωρίς την υποβολή σχεδίων πτήσης!

Στις 8 Νοεμβρίου ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος δήλωσε επισήμως στη Βουλή ότι «Σήμερα, ημέρα της γιορτής των Ταξιαρχών και της Πολεμικής Αεροπορί...


Στις 8 Νοεμβρίου ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος δήλωσε επισήμως στη Βουλή ότι «Σήμερα, ημέρα της γιορτής των Ταξιαρχών και της Πολεμικής Αεροπορίας είχαμε μια σημαντική εξέλιξη. Ξέρετε ότι υπάρχει ένα πρωτόκολλο σε σχέση με τις γιορτές για την αποφυγή εντάσεων και παραβιάσεων. Για πρώτη φορά είχαμε αίτηση αδείας των τουρκικών αεροσκαφών να εισέλθουν στο FIR Αθηνών».




Ο περιχαρής υπουργός Άμυνας δι’ αυτού του τρόπου:

α) ανακοινώνει την αποδοχή του παγίου αιτήματος της Αγκύρας (προφορικού ή γραπτού) για πτήσεις τουρκικών στρατιωτικών αεροσκαφών στο διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου μέσα στο FIR Αθηνών ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΧΕΔΙΩΝ ΠΤΗΣΗΣ. Αυτό ισοδυναμεί με παραχώρηση του Αιγαίου εντός του FIR Αθηνών και ταυτίζεται με τις επιθετικές διεκδικήσεις της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας.

β) επαναφέρει σε λειτουργία και εφαρμογή την πολιτική Σημίτη και Γ. Παπανδρέου του 2000, για το «Πρόγραμμα καθημερινών τουρκικών πτήσεων στο Αιγαίο» (DFS). Σύμφωνα με αυτό η Άγκυρα θα έστελνε στην Αθήνα το πρόγραμμα πτήσεων τους στην Ελλάδα, ώστε να μην υπάρχουν αναχαιτίσεις από ελληνικά αεροσκάφη.

γ) είναι προπομπός της αναμενόμενης σχετικής συμφωνίας Τσίπρα – Ερντογάν κατά την επίσκεψη του πρώτου στην Κωνσταντινούπολη το επόμενο δεκαπενθήμερο, ώστε, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, οι Τούρκοι να ενημερώνουν για τις ελεύθερες πτήσεις τους στο Αιγαίο , χωρίς να υπάρχουν ελληνικές αναχαιτίσεις.