Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Times of Israel: «Η ακροδεξιά κυβέρνηση της Αυστρίας ηγείται του αγώνα κατά του αντισημιτισμού στην Ευρώπη»

redskywarningΛιγότερο από ένα χρόνο μετά την εκλογή του ως Καγκελάριου της Αυστρίας, ο Sebastian Kurz οδηγεί την κυβέρνησή του στην πρώτη γ...


redskywarningΛιγότερο από ένα χρόνο μετά την εκλογή του ως Καγκελάριου της Αυστρίας, ο Sebastian Kurz οδηγεί την κυβέρνησή του στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά του αυξανόμενου αντισημιτισμού στην Ευρώπη.




Λέει η φωτογραφία: Ο καγκελάριος Sebastian Kurz μιλάει σε έναν Ισραηλινό επιζώντα του Ολοκαυτώματος, 10/06/2018
Υπό τον Kurz ως καγκελάριο η χώρα που συχνά επικρίθηκε διότι δεν κατόρθωσε να παραδεχθεί τις ναζιστικές διώξεις, η Αυστρία έχει γίνει διεθνής κόμβος για συνέδρια και συμπόσια υψηλού επιπέδου σχετικά με το θέμα.

Ξεκίνησε με την πενθήμερη διάσκεψη του Πανεπιστημίου της Βιέννης, που διεξήχθη τον περασμένο Φεβρουάριο, «Ένα Τέλος στον Αντισημιτισμό». Τον Οκτώβριο, η Εθνική Ένωση Φοιτητών πραγματοποίησε μια διάσκεψη για τον αντισημιτισμό. Αυτό το μήνα, ο Kurz κάλεσε επιζώντες του Ολοκαυτώματος στο κοινοβούλιο για τον εορτασμό της 80ης επετείου της Kristallnacht ("Νύχτας των Κρυστάλλων").




Και αυτή την εβδομάδα η προσπάθεια κορυφώνεται με δύο εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου που διεξάγονται στο πλαίσιο της εκ περιτροπής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Αυστρία. Το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Κογκρέσο και η Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή θα παρακολουθήσουν τουλάχιστον μία από τις δύο εκδηλώσεις.

"Έχουν γίνει πολλές συναντήσεις σχετικά με τον αντισημιτισμό στη Βιέννη πρόσφατα", δήλωσε ο Benjamin Hess, πρόεδρος της Εβραϊκής Αυστριακής Φοιτητικής Ένωσης, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ενδιαφέρον της αυστριακής κυβέρνησης για το θέμα. "Για πολλά, πολλά χρόνια δεν ήταν κάτι για το οποίο μιλούσαμε".

Kurz και Strache
Αλλά αν οι Εβραίοι και άλλοι είναι ευγνώμονες για τον πόλεμο που διεξάγει ο Kurz κατά του αντισημιτισμού, είναι επίσης επιφυλακτικοί όσον αφορά την κυβερνητική συμμαχία του κυβερνώντος κόμματός του με το ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας (FPÖ) το οποίο ίδρυσε πρώην στρατιώτης των SS το 1949. Οι επικριτές υποδηλώνουν ότι οι διασκέψεις και οι δηλώσεις είναι ένα «φύλλο συκής» πάνω από την αυξανόμενη εξομάλυνση της ξενοφοβικής και αντισημιτικής πολιτικής στην Αυστρία και την Ευρώπη γενικότερα.

Αυτή η κριτική, που συμπίπτει με μια σταθερή ροή σκανδάλων σχετικά με ξενοφοβία και εξύμνηση των ναζί από τους ηγέτες του Κόμματος της Ελευθερίας, δημιουργεί προκλήσεις για το Ισραήλ και τις εβραϊκές οργανώσεις. Θέλουν να κρατήσουν τον Kurz ως σημαντικό σύμμαχο χωρίς να νομιμοποιήσουν τους συνεταίρους του στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Εάν ο Kurz "θέλει να καταπολεμήσει τον αντισημιτισμό, το καλύτερο πράγμα που πρέπει να κάνει ο καγκελάριος είναι να σπάσει τη συμμαχία που έχει με το Κόμμα της Ελευθερίας", δήλωσε ο Benjamin Abtan, ο γεννημένος στην Γαλλία πρόεδρος του αντιρατσιστικού κινήματος με την ονομασία “European Grassroots Antiracist Movement”. "Δεν μπορείς να πολεμάς τον αντισημιτισμό και να κάνεις συμμαχία με το Κόμμα της Ελευθερίας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ: http://redskywarning.blogspot.com/2018/11/times-of-israel.html