Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τα 10 καλύτερα μπισκότα του κόσμου -ανάμεσα τους και ένα ελληνικό

olivemagazineΤα μπισκότα είναι από τα πιο αγαπημένα γλυκίσματα όλου του κόσμου, αφού αρέσουν εξίσου σε μικρούς και μεγάλους και συνδυάζοντα...


olivemagazineΤα μπισκότα είναι από τα πιο αγαπημένα γλυκίσματα όλου του κόσμου, αφού αρέσουν εξίσου σε μικρούς και μεγάλους και συνδυάζονται το ίδιο τέλεια με το γάλα αλλά και τον καφέ. Το Insider ξεχώρισε πρόσφατα όσα θεωρεί τα 10 καλύτερα του κόσμου και δεν παρέλειψε να προσθέσει στη λίστα και ένα ελληνικό.





Alfajores από την Αργεντινή
Όχι ένα, αλλά 2 μπισκότα, ενωμένα μεταξύ τους με dulce de leche ή μους σοκολάτας, είναι το πιο χαρακτηριστικό μπισκότο της Αργεντινής, που μπορείτε να απολαύσετε όλες τις ώρες. Και επειδή η Αργεντινή πέφτει μακριά, σας έχουμε τη συνταγή για alfajores ΕΔΩ.


Vanillekipferl από την Αυστρία
Τραγανά και βουτυρένια, αυτά τα μπισκοτάκια φτιάχνονται με ψιλοκομμένα αμύγδαλα και πασπαλίζονται με ζάχαρη αρωματισμένη με βανίλια. Σύμφωνα με το Insider είναι κλασικό χριστουγεννιάτικο γλύκισμα της Αυστρίας.





Nanaimo bars από τον Καναδά
Στην 3η θέση της λίστας βρίσκουμε τα nanaimo bars από τον Καναδά, που αποτελούνται από μία μπισκοτένια βάση, πλούσια στρώση κρέμας από πάνω και επικάλυψη σοκολάτας. Σε εμάς τουλάχιστον δεν θυμίζουν μπισκότα, αλλά αν αυτή είναι η εκδοχή των Καναδών για τα cookies, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα.

Paprenjak από την Κροατία
Τα παραδοσιακά μπισκότα της Κροατίας γίνονται με μέλι, ξηρούς καρπούς, μπαχαρικά, αβγά, βούτυρο και μαύρο πιπέρι! Συνηθισμένα δεν τα λες με τίποτα.


Madeleines από τη Γαλλία
Εμείς τα madeleines τα έχουμε για κεκάκια και το Insider δεν μας διαψεύδει. Αιτιολογούν όμως την απόφαση τους να τα συμπεριλάβουν σε αυτή τη λίστα αναφέροντας ότι είναι τόσο μικρά, όσο είναι συνήθως τα cookies, άρα κάποιος θα μπορούσε να τα απολαύσει και έτσι.


Κουραμπιέδες από την Ελλάδα
Στην 6η θέση της λίστας οι δικοί μας κουραμπιέδες! Όπως αναφέρουν είναι οι τραγανές «μπουκιές» της Ελλάδας, που οφείλουν τη γεύση τους στο αμύγδαλο που περιέχουν και δεν ξεχνούν να σημειώσουν πόσο δύσκολη γίνεται η ζωή όσων τα δοκιμάζουν, εξαιτίας της άφθονης άχνης ζάχαρης που τους καλύπτει. Και για όσους δεν θέλουν να περιμένουν μέχρι τα Χριστούγεννα για να τους απολαύσουν, δείτε τη συνταγή τους ΕΔΩ.


Nankhatai από την Ινδία
Τα αγαπημένα μπισκοτάκια της Ινδίας έχουν πλούσια γεύση, που όπως διαβάζουμε οφείλεται στο βούτυρο ghee με το οποίο φτιάχνονται.

Reshteh khoshkar από το Ιράν
Στο Ιράν τα μπισκοτάκια τους τα προτιμούν τηγανητά! Όσο για τη συνταγή τους, φτιάχνονται με ρυζάλευρο, κάρδαμο, τζίντζερ, κανέλα και καρύδια, ενώ αφού τηγανιστούν τα βουτάνε και σε σιρόπι. Μοιάζουν τέλεια!


Amaretti από την Ιταλία
Τα διάσημα μπισκοτάκια αμυγδάλου από την Ιταλία είναι τραγανά, με υπέροχη γεύση και γίνονται ο καλύτερος συνοδός για τον εσπρέσο. Βέβαια, όπως αναφέρει και στο δημοσίευμα, ταιριάζουν πολύ και με παγωτό, γι αυτό και εμείς σας έχουμε ένα τέλειο γλύκισμα με amaretti, παγωτό και γιαρμάδες, δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.


Stroopwafels από την Ολλανδία
Ένα λεπτό μπισκότο, που θυμίζει αρκετά βάφλα και στο εσωτερικό του έχει μία πολύ λεπτή στρώση από σιρόπι. Σερβίρεται συνήθως με καφέ και τσάι και για να ξέρετε αν ακουμπήσετε το μπισκοτάκι πάνω από το φλιτζάνι με το ζεστό σας ρόφημα, ο ατμός θα το μαλακώσει και θα το κάνει ακόμη πιο απολαυστικό.