Με αφορμή τον ξυλοδαρμό του 19χρονου κρατουμένου στις φυλακές Αυλώνα για τον φόνο της φοιτήτριας στη Ρόδο, στο προσκήνιο έρχεται η υπόθεση ...
Με αφορμή τον ξυλοδαρμό του 19χρονου κρατουμένου στις φυλακές Αυλώνα για τον φόνο της φοιτήτριας στη Ρόδο, στο προσκήνιο έρχεται η υπόθεση του Μανώλη Δουρή που βίασε και σκότωσε τον 6χρονο γιο του την Παραμονή Πρωτοχρονιάς του 1994, καθώς είναι μία από τις περιπτώσεις που εφαρμόστηκε ο άγραφος νόμος των φυλακών.
Ήταν 31 Δεκεμβρίου 1993 όταν ο 6χρονος Νίκος Δουρής βρέθηκε νεκρός και κακοποιημένος σεξουαλικά στην Ερμιόνη. Η είδηση συγκλόνισε το Πανελλήνιο, ιδίως όταν αποκαλύφθηκε ότι ένοχος για το αποτρόπαιο έγκλημα ήταν ο πατέρας του αγοριού, Μανώλης Δουρής. Ο παιδοκτόνος οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης και αν και άλλαξε πολλές φορές την κατάθεσή του, κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε τον Νοέμβριο του 1994 σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κάθειρξη 20 ετών για τον βιασμό του γιου του, φυλάκιση ενός έτους για ασέλγεια και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων για 10 χρόνια.
Από τότε, ο άγραφος νόμος των φυλακών εφαρμόστηκε κι άλλες φορές. Ο Δουρής έπεσε και πάλι θύμα επίθεσης από συγκρατούμενούς του ενώ οι Αρχές τον μετακινούσαν σε άλλα σωφρονιστικά ιδρύματα, Κορυδαλλό, Κέρκυρα και Τρίπολη. Σχεδόν δύο χρόνια μετά, στις 24 Φεβρουαρίου του 1996, ο Μανώλης Δουρής αυτοκτόνησε στο κελί του στις φυλακές της Τρίπολης επιλέγοντας να κρεμαστεί με το καλώδιο της τηλεόρασης.
Να σημειωθεί ότι οι φυλακές της Τρίπολης, όπως και τέσσερις υποπτέρυγες στη φυλακή των Γρεβενών, φιλοξενούν μόνο κρατούμενους που έχουν διαπράξει "σεξουαλικά εγκλήματα" όπως βιασμό, αποπλάνηση ανηλίκου, παιδική πορνογραφία, μαστροπεία, σωματεμπορία κ.ά.