Όταν τελειώνει ένας πόλεμος πρέπει να αρχίσει ένας καινούργιος. Εκεί , εκτονώνεται πάντα η αντιπαλότητα που υπάρχει στον Πλανήτη .Με...
Όταν τελειώνει ένας πόλεμος πρέπει να αρχίσει ένας καινούργιος. Εκεί , εκτονώνεται πάντα η αντιπαλότητα που υπάρχει στον Πλανήτη .Μετά τη Συρία συνεπώς , που ; ΗΠΑ-Ιράν , Ελλάδα –Τουρκία ή στα Βαλκάνια;
Οι μεγάλες δυνάμεις δεν κάνουν ΠΟΤΕ μεταξύ τους πόλεμο ,πλέον . «Παίζουν σκάκι» έχοντας πιόνια τους τα μικρότερα κράτη .
Το ρόλο του πρωταγωνιστή στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή λοιπόν , για τον οποίο επαίρεται τακτικά, φαίνεται να εξαργύρωσε ο Ερντογάν.
Μην ξεχνάμε ότι Ρωσία, Τουρκία και Ιράν συζητούσαν το πώς θα μοιράσουν τη Συρία σε ζώνες επιρροής τους . Αυτή τη συμμαχία θέλουν να σπάσουν οι ΗΠΑ.
Στην φάση αυτή οι ΗΠΑ «τραβούν» την Τουρκία δίπλα τους ( για να ισχυροποιηθεί ο εκτοπισμός του Ιράν από τη Συρία και να περιοριστεί η επιρροή της Ρωσίας) εκμεταλλευόμενοι το δίλημμα του Ερντογάν Τεχεράνη ή Ουάσιγκτον , πως ; Ξέροντας ότι η Συρία μπορεί να αποδειχθεί θανάσιμη παγίδα για τον Ερντογάν , άρα η Τουρκία έχει κόκκινες γραμμές εκεί , αποσύρουν – για να επιστρέψουν ξανά - τα στρατεύματα τους από τη Συρία , απομακρύνοντας έτσι το φόβο του Ερντογάν για την δημιουργία Κουρδικού Κράτους , δίνοντάς του πρωτοβουλίες , ενώ ταυτόχρονα γνωρίζοντας ότι οι Τούρκοι επιδιώκουν συγκυριαρχία στο Αιγαίο ,κάνουν πως δεν βλέπουν και δεν ακούν.
Παράλληλα όμως , τραβούν τον Ερντογάν από τον εναγκαλισμό του με την Ρωσία , βάζοντάς του ένα ακόμα δίλλημα για το θεαθήναι ( με αφορμή τα εξοπλιστικά ) ή με τη Ρωσία ή με εμάς .
Οι ΗΠΑ έτσι προχωρούν παράλληλα , χωρίς προβλήματα – έχοντας στο πλευρό τους την Τουρκία –στη δημιουργία αραβικού ΝΑΤΟ (Middle East Strategic Alliance) με τη συμμετοχή της Σαουδικής Αραβίας, Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Κουβέιτ, Μπαχρέιν, Κατάρ, Αίγυπτο και Ιορδανία , το οποίο θα στρέψουν απέναντι στο Ιράν ( ότι κάνουν τώρα με το γνωστό ΝΑΤΟ στη Ρωσία ) οπότε , γνωρίζουν ότι η Τουρκία τελικά θα επιλέξει να σταθεί στο πλευρό τους μην έχοντας άλλη επιλογή .
Το πρόβλημα για την Ελλάδα είναι ότι σ όλο αυτό το αναβαθμισμένο γεωπολιτικό παιχνίδι είναι ΕΚΤΟΣ , ενώ η Τουρκία ολοένα και περισσότερο αποδεικνύεται ποιο χρήσιμη για τις ΗΠΑ
Μια τέτοια κατάσταση -όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό – οδηγεί τις ΗΠΑ να κρατούν ουδέτερη στάση στα Ελληνοτουρκικά , δεδομένο που εκμεταλλεύεται η Τουρκία σε βάρος μας και σε βάρος της Κύπρου . Γι αυτήν τους την στάση οι ΗΠΑ έχουν την επίσημη δικαιολογία , ότι είμαστε και οι τρεις σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ .
Κάπου εδώ φτάνουμε σε ένα επικίνδυνο κομβικό σημείο για την Ελλάδα ,ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ .
Κρατήστε το ότι , μια πολεμική αψιμαχία με την Τουρκία θα βόλευε κάποιους στην Ελλάδα , αφού , θα δικαιολογούσαν έτσι ένα ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΠΛΕΟΝ οικονομικό αδιέξοδο και την αιτία να κόψουν μισθούς και συντάξεις κατά 50% για την ανάγκη εξοπλισμού μας αφού, οι εφοπλιστές αλλού … θα αρμενίζουν . Προσοχή λοιπόν όταν σας λένε ότι θα ξεσπάσει πόλεμος .
Η Τουρκία – βλέποντας την αδυναμία της ΕΕ – μας απομονώνει συνέχεια . Τόσο η σχέση που έχει με τη Ρωσία είναι καλύτερη από τη δική μας , όσο και η προοπτική που δρομολόγησε ΠΛΕΟΝ με τις ΗΠΑ , είναι καλύτερη από τη δική μας. Η μυστική διπλωματία πλέον είναι ανίκανη να ανατρέψει τη γεωπολιτική δυναμική που εξελίσσεται.
Η Τουρκία επίσης γνωρίζοντας ότι οι ΗΠΑ θέλουν να «κλειδώνουν» τα Στενά του Βοσπόρου ( θέλουν στην ευρύτερη περιοχή ελεύθερη οικονομική ζώνη υπό την εποπτεία τους με την Ρωσία μακριά ) θα τους παρέχουν - δια της ανοχής – και αυτήν τη δυνατότητα , ως αντάλλαγμα για την απομάκρυνση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία.
Η Ελλάδα μετά από αυτό θα είναι – σύντομα – στο έλεος της Τουρκίας και απόλυτα εξαρτημένη από τα συμφέροντα των ΗΠΑ που θα μπορούν έτσι – με την Ελλάδα κτήμα τους – να αποτρέψουν την ολοκλήρωση τους Ευρωπαϊκού οράματος , εγχείρημα για το οποίο «τράβηξαν» την Μ. Βρετανία από την ΕΕ.
Τι σημαίνει αυτό;
Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν την Τουρκία για να μετατρέψουν την Ελλάδα σε Αμερικανικό έδαφος , ενώ εμείς «τρώμε την καραμέλα» ότι οι ΗΠΑ στηρίζονται σε εμάς αφού αποτελούμε τάχα παράγοντα σταθεροποίησης στην ευρύτερη περιοχή.
Δεν θα γίνει συνεπώς πόλεμος Ελλάδας – Τουρκίας , αφού τα Ελληνικά συμφέροντα είναι κατ ουσία Αμερικανικά και η Τουρκία δεν θα ήθελε –πλέον- να θίξει τα Αμερικανικά συμφέροντα .
Να αναμένουμε συνεπώς «μεγάλη φωτιά » στα Βαλκάνια και κλιμάκωση του οικονομικού Πολέμου , ΗΠΑ – Κίνας .Την κλιμάκωση αυτού του πολέμου ( ΗΠΑ-Κίνας) αναμένει η ΕΕ για να έρθει πιο κοντά με τη Ρωσία από την οποία εξαρτάται ενεργειακά η Γερμανία.
Ιδού το Μέγα δίλημμα για την Ελλάδα στο άμεσο μέλλον . Ευρωπαϊκή Ένωση ή ΗΠΑ ;
Καλή Χρονιά !!
ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ