Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΑΔΕ: Κατάσχεση έξι τόνων λαθραίων καυσίμων θέρμανσης!

Ένα βυτιοφόρο τέθηκε υπό... παρακολούθηση από την ΑΑΔΕ, η οποία προχώρησε σε κατάσχεση μεγάλης ποσότητας λαθραίων καυσίμων. Η Ανεξάρτητη ...


Ένα βυτιοφόρο τέθηκε υπό... παρακολούθηση από την ΑΑΔΕ, η οποία προχώρησε σε κατάσχεση μεγάλης ποσότητας λαθραίων καυσίμων.
Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου της για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και την πάταξη του λαθρεμπορίου στον τομέα του υγραερίου, έθεσε σε παρακολούθηση φορτηγό βυτιοφόρο όχημα, το οποίο εντοπίστηκε να παραδίδει σε εταιρία μίγμα υγραερίου θέρμανσης 1.510 κιλών, εκδίδοντας εικονικό-ανακριβές ως προς την ποσότητα και ως προς τον εκδότη, παραστατικό πώλησης για ποσότητα 5.050 κιλών.




Ο έλεγχος της ΑΑΔΕ και η κατάσχεση
Από τον έλεγχο των εγγράφων που βρέθηκαν στο εν λόγω όχημα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, διαπιστώθηκε ότι κατά τη δεδομένη χρονική στιγμή, παρέδωσε σε άγνωστο παραλήπτη ποσότητα υγραερίου (LPG) Μίγμα για Θέρμανση (6.010 κιλά), χωρίς να έχουν εκδοθεί τα νόμιμα παραστατικά.




Ακολούθως, στον ίδιο χώρο μετάγγισε υγραέριο (LPG) Μίγμα για Θέρμανση ή και Άλλες Χρήσεις (1.270 κιλά) σε μη νόμιμη και ελεγκτέα, ως προς την καταλληλότητα, δεξαμενή-βυτίο (αποθηκευτικό μέσο). Η εν λόγω δεξαμενή ήταν μια από τις τρεις μόνιμα ακινητοποιημένες δεξαμενές, που χρησιμοποιείται παράνομα ως χώρος αποθήκευσης για τις παράνομες ποσότητες του υγραερίου, το οποίο στη συνέχεια διακινούνταν σε πρατήρια. Στην ίδια εγκατάσταση, μέσα στην προαναφερθείσα δεξαμενή-βυτίο, καθώς και μέσα σε βυτιοφόρο όχημα που τελούσε σε ακινησία, εντοπίστηκε η ύπαρξη ποσότητας υγραερίου 3.890 κιλών, άγνωστης προέλευσης και χωρίς τα νόμιμα παραστατικά.

Ακολούθησε η κατάσχεση υγραερίου συνολικής ποσότητας 6.460 κιλών, του βυτιοφόρου οχήματος, καθώς και του συνόλου των παράνομων, κενών πλέον, δεξαμενών, τα οποία, σε συνεργασία με το Γ΄ Τελωνείο Θεσσαλονίκης παραδόθηκαν προς φύλαξη στις εγκαταστάσεις εταιρίας υγραερίου.

Όπως σημειώνει η ΑΑΔΕ, τα ανωτέρω συνιστούν το αδίκημα της λαθρεμπορίας των άρθρων 155 παρ. 1 β΄ και 2α και ζ σε συνδυασμό με τις διατάξεις των άρθρων 53, 73 παρ.1, 119Α παρ.2 , 142 παρ.2 του Ν. 2960/01 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας», συντελεσθείσα με ιδιαίτερα τεχνάσματα, για τα οποία και συντάχθηκε σχετική μηνυτήρια αναφορά προς τον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ