Ενώπιον της ανακρίτριας Διαφθοράς βρίσκεται αυτή την ώρα ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος, αντιμέτωπος με σωρεία κατηγοριών. Ο Ριχάρδος πέρασε τ...
Ενώπιον της ανακρίτριας Διαφθοράς βρίσκεται αυτή την ώρα ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος, αντιμέτωπος με σωρεία κατηγοριών. Ο Ριχάρδος πέρασε το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου λίγο μετά τις 11 το πρωί για δώσει την δική του εκδοχή για την υπόθεση της λαθραίας εξαγωγής χρυσού αρνούμενος κάθε παράνομη ενέργεια και τοποθετώντας στο «κάδρο» των παράνομων εξαγωγών τον ήδη προφυλακισμένο Τούρκο.
Στο πλευρό του κατηγορουμένου βρέθηκαν στα δικαστήρια περίπου 20 υπάλληλοι καταστημάτων του, οι οποίοι συμπαρίστανται στον εργοδότη τους αγωνιώντας για την τύχη που θα έχουν οι θέσεις τους. Μεταξύ των δύο, κατά την δικογραφία, ηγετικών στελεχών της ομάδας, φαίνεται να έχει ξεσπάσει πόλεμος με την κάθε πλευρά να επιρρίπτει ευθύνες στην άλλη. Η αρχή φαίνεται να έγινε από την πλευρά του αλλοδαπού κατηγορούμενου ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον της Ανακρίτριας αρνήθηκε όσα του καταλογίζονται και ισχυρίστηκε πως όλες οι ενέργειες του ήταν κατόπιν εντολής του αφεντικού του καθώς ο ίδιος ήταν υπάλληλος στο κεντρικό κατάστημα του ενεχυροδανειστή.
Τελειώνω με μία φράση: Κάλλιον το σιγάν, του λαλείν. Τον περιμένουν εκπλήξεις. Θα ανταποκριθούμε σε οποιοδήποτε διαδικαστικό του αίτημα". Ο ενεχυροδανειστής παρέδωσε στην δικαστική λειτουργό πολυσέλιδο υπόμνημα στο οποίο αναπτύσσει τους ισχυρισμούς του που κινούνται κυρίως σε δύο άξονες: Ότι δεν τίθεται θέμα λαθρεμπορίας αλλά νόμιμων εξαγωγών και ότι δεν υπάρχει απώλεια του Δημοσίου καθώς οι εξαγωγές γίνονταν προς τρίτη, μη κοινοτική, χώρα και επομένως δεν οφείλονται δασμοί και φόροι. Υπενθυμίζεται ότι χθες ενώπιον της Ανακρίτριας βρέθηκαν 21 κατηγορούμενοι. Από αυτούς 4 πήραν νέα προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα. Στην πλειονότητα τους οι κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν αφέθηκαν ελεύθεροι. Ανακρίτρια και Εισαγγελέας έκριναν προφυλακιστέο έναν 39χρονο κινεζικής καταγωγής που διατηρεί κατάστημα ρούχων στο κέντρο της Αθήνας και φέρεται να είχε σημαντικό ρόλο στο "ξέπλυμα" των χρημάτων από την παράνομη πώληση χρυσού. Σύμφωνα με την δικογραφία, ο 39χρονος αγόραζε ρούχα που πληρώνονταν σε κινέζικο νόμισμα από συμπατριώτες του χονδρέμπορους με τα κέρδη από την πώληση του χρυσού, στην Τουρκία και στη συνέχεια πλήρωνε στην οργάνωση, στην Ελλάδα, σε ευρώ το αντίτιμο της παραγγελίας.
TheCaller.gr