Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τα Σκόπια από την Ελλάδα το «περίμεναν» από τη Βουλγαρία το «βρήκαν» – Χάος εξαιτίας της ψευδοϊστορίας

Σε σκληρή γραμμή ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας και αντιπρόεδρος της βουλγαρικής κυβέρνησης, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ (κεντρική εικόνα), συνεχίζε...


Σε σκληρή γραμμή ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας και αντιπρόεδρος της βουλγαρικής κυβέρνησης, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ (κεντρική εικόνα), συνεχίζει το σφυροκόπημα στα Σκόπια.



Ο κ. Καρακατσάνοφ παραμένει σταθερός στις προειδοποιήσεις του, ότι η επιμονή της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ σε «μακεδονική» γλώσσα (τα λεγόμενα «μακεδονίτικα» ή σλαβομακεδονικά είναι βουλγαρική διάλεκτος), θα έχουν ως συνέπεια η Βουλγαρία να ασκήσει βέτο στην ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε ανάρτησή του το Σάββατο στο Facebook ο κ. Καρακατσάνοφ, που είναι και πρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος VMRO, έγραψε:




«Κύριε Ζάεφ, μη καταχράστε το θέμα της «μακεδονικής» γλώσσας. Αυτές μπορεί να σας κοστίσουν την ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ!

»Δεν θα αποδεχθώ συμβιβασμούς με την ιστορία της Βουλγαρίας».

Με την ίδια σκληρή γραμμή επανήλθε το πρωί της Δευτέρας από την πρωινή εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης ΒΝΤ.

Να σημειωθεί ότι η Βουλγαρία ενώ αναγνώρισε από την πρώτη στιγμή την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία», αρνείται να αναγνωρίσει «μακεδονικό», ή ακόμα και «μακεδονοσλαβικό» έθνος, όπως και «μακεδονική» γλώσσα, διότι θεωρεί τους σλαβόφωνους των Σκοπίων Βούλγαρους.

Επίσης, η Βουλγαρία την τελευταία εικοσαετία έχει δώσει βουλγαρικά διαβατήρια σε 100.000 με 200.000 Σκοπιανούς, αποσκοπώντας στη μελλοντική «ενσωμάτωση» της ΠΓΔΜ ως μιας δεύτερης βουλγαρικής χώρας.

«Είμαστε μάρτυρες, για άλλη μια φορά, της προκλητικής δήλωσης του Ζόραν Ζάεφ στη Βουλή της «Μακεδονίας» στην οποία ο ίδιος υπονοεί ότι η συμφωνία με την Ελλάδα, που είναι γνωστή ως Συμφωνία των Πρεσπών, του παρέχει τη βάση να ισχυριστεί ότι υπάρχει «μακεδονική» γλώσσα και ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να το αμφισβητήσει αυτό.

»Ως αρχηγός του VMRO και αναπληρωτής πρωθυπουργός, αρμόδιος για θέματα εθνικής ασφάλειας, αντιτίθεμαι κατηγορηματικά σ’ αυτούς τους ισχυρισμούς.

»Η ανάγνωση μιας διακρατικής συμφωνίας μπορεί να βασίζεται μόνο στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτήν.




Στην περίπτωση για την οποία μιλάμε, από την εν λόγω συμφωνία δεν απορρέουν τα δικαιώματα για τα οποία κάνει λόγο ο κ. Ζάεφ, δηλ. η γλώσσα την οποία δεν αναγνωρίζει κανένας ως επίσημη, να θεωρείται νόμιμη γλώσσα στα εδάφη όλης της Βόρειας Μακεδονίας.

»Η Βόρεια Μακεδονία είναι γεωγραφικός όρος που περιλαμβάνει και σημερινά εδάφη της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας.

»Με παρόμοιες μεγαλόστομες δηλώσεις, ο κ. Ζάεφ θα μπορούσε να ζητήσει επίσης, η βουλγαρική διάλεκτος που είναι παρόμοια και χρησιμοποιείται στη χώρα μας, να διδάσκεται ως επίσημη ξένη γλώσσα στη Βουλγαρία.

»Αυτό είναι απαράδεκτο. Αυτό αποτελεί πρόκληση» αναφέρεται ακόμα στην ανάρτηση του κ. Καρακατσάνοφ στο Facebook.

«Εν όψει της εν λόγω χειραγώγησης, θα ήθελα να τονίσω επίσης ότι η εργασία της «βούλγαρο-μακεδονικής» επιτροπής για ιστορικά θέματα προχωρά σε μια κατεύθυνση που δεν ωφελεί την ιστορική αλήθεια.

»Απολύτως σωστό και προς όφελος της Βουλγαρίας είναι αυτό που σημείωσε η αναπληρώτρια πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών Εκατερίνα Ζαχάριεβα, ότι δεν βλέπει πρόοδο στην εργασία της.

»Οι απόψεις των Λιτόφσκι και Κάροφ που επιβάλλονται από τη «Μακεδονία» είναι αντίθετες με την πραγματικότητα.

»Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι ενάμιση χρόνο μετά την υπογραφή της συμφωνία καλής γειτονίας μεταξύ της Βουλγαρίας και της «Μακεδονίας», δόθηκε από τη «μακεδονική» στη βουλγαρική πλευρά, κατάλογος των σχολικών βιβλίων που περιέχουν «εθνικιστικά», «ρεβανσιστικά», «απολυταρχικά» και άλλα στοιχεία, τα οποία, μαζί με τις δηλώσεις, περί «μη απελευθερωμένων βουλγαρικών εδαφών» είναι υποτίθεται κατά των συμφερόντων της «μακεδονικής» κοινωνίας.

»Η μεγαλύτερη θρασύτητα εκ μέρους της σκοπιανής πλευράς είναι οι προσπάθειες σφετερισμού του θρύλου για τον Χάνο Κουμπράτ και τη δέσμη από βέλη, της ιστορίας του βασιλιά Σαμουήλ, του συγγραφικού έργου των αδελφών Μιλαντίνοβι κ.τλ. τους οποίους διεκδικούν ότι ανήκουν στην «μακεδονική» ιστορία.

»Δεν θα αποδεχθώ αυτή την επιθετική και αυθάδη συμπεριφορά, που δείχνει η κυβέρνηση της «Μακεδονίας», καθώς είμαι σίγουρος, όλο και περισσότερο, ότι η εν λόγω επιτροπή δεν υπηρετεί τα βουλγαρικά συμφέροντα», έγραψε και συνέχισε;

«Να γιατί θέλω να υπογραμμίσω εκ νέου ότι τα «μακεδονικά» εδάφη είναι βουλγαρικά και ότι αυτό αποτελεί ιστορικό γεγονός.

»Από την απελευθέρωση (σ.σ. από την οθωμανική κυριαρχία) μέχρι το 1944 γι’ αυτά τα εδάφη γίνονταν συνέχεια μάχες σ’όλα τα μέτωπα – στο διπλωματικό και το στρατιωτικό, ακριβώς επειδή πρόκειται για αποδεδειγμένα βουλγαρικά εδάφη.

»Οι συνωμοσίες της Κομμουνιστικής Διεθνούς απέσπασαν οριστικά αυτά τα εδάφη από τα βουλγαρικά εδάφη (σ.σ. χρησιμοποιείται η λέξη землище που σημαίνει τα εδάφη όπου το κυρίαρχο εθνοτικό και γλωσσικό στοιχείο είναι βουλγαρικό), αφήνοντας έναν λαό σε δύο χώρες.

»Η προσεκτική ανάγνωση της βουλγαρικής ιστορίας φανερώνει ακριβώς αυτά.

»Για όλα αυτά, ως ιστορικός και πρόεδρος του κόμματος VMRO-BND θεωρώ ότι το έργο της διμερούς επιτροπής και οι αξιώσεις των μελών της από τη «μακεδονική» πλευρά αποβλέπουν στην νομιμοποίηση της ψευδούς ιστορικής εκδοχής της αλήθειας. Αυτό είναι απαράδεκτο.

»Δεν χρωστάω πολιτική ορθότητα σε κανέναν επειδή η «Μακεδονία» είναι δική μου αποστολή.

»Γι’ αυτό δηλώνω επισήμως ότι δεν θα αποδεχθώ, οι άνθρωποι χωρίς ξεκάθαρες πεποιθήσεις και με διαστρεβλωμένη ανάγνωση της ιστορίας, να γλιστρήσουν στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, σε βάρος, όμως, της Βουλγαρίας και της ιστορικής αλήθειας και προωθώντας παρασκηνιακά τη «μακεδονική» γλώσσα.

»Και κάτι επιπλέον –υπογραμμίζω για άλλη μια φορά, ότι ακόμα κι ένα αναληθές ιστορικό γεγονός να γίνει αποδεκτό, ακόμα και ένα ιστορικό στοιχείο αν αντικατασταθεί, θα ζητήσω από το βουλγαρικό κράτος να μη στηρίξει την υποψηφιότητα ένταξης της «Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

»Η μη υποστήριξη της υποψηφιότητας είναι δικαίωμά μας.

»Η σημερινή διακυβέρνηση του ΓΚΕΡΜΠ και των Ενωμένων Πατριωτών έχει αποδείξει την προσήλωση και την συνέπειά της σε ό,τι αφορά την προάσπιση των βουλγαρικών συμφερόντων και για μένα η παραποίηση της ιστορίας σε βάρος της Βουλγαρίας αποτελεί παραβίαση των εθνικών συμφερόντων.

»Είναι ωμή καταπάτηση της μνήμης των 1300 ετών της πατρίδας μας και βεβηλώνει τη μνήμη των προγόνων μας που θυσίασαν τη ζωή τους για την ελευθερία, περιλαμβανομένων και των εδαφών της σημερινής «Μακεδονίας».

»Να γιατί με την ιδιότητα του αρχηγού του VMRO-BND και αναπληρωτή πρωθυπουργού αρμόδιου για τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια, θα ζητήσω, σε περίπτωση που η Επιτροπή δεν εκφράσει σαφώς και κατηγορηματικά τη θέση ότι η ιστορία της σημερινής «Μακεδονίας» είναι κοινή με την ιστορία της Βουλγαρίας μέχρι το 1944, να καταρτιστεί παράρτημα της συμφωνίας σχέσεων καλής γειτονίας, με το οποίο οι επίσημες αρχές της «Μακεδονίας» να τον αναγνωρίζουν.

»Εάν αρνηθούν να το κάνουν, τότε δεν θα λάβουν τη βουλγαρική υποστήριξη για την υποψηφιότητα ένταξης στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Δεν θα αποδεχθώ συμβιβασμούς με την ιστορία!» καταλήγει η ανάρτηση του κ. Καρακατσάνοφ.