Η μετακίνηση του Α/ΓΕΕΘΑ Βαγγέλη Αποστολάκη στη θέση του ΥΕΘΑ είναι γεγονός πρωτόγνωρο για την πολιτική ιστορία της μεταπολίτευσης. Φυσ...
Η μετακίνηση του Α/ΓΕΕΘΑ Βαγγέλη Αποστολάκη στη θέση του ΥΕΘΑ είναι γεγονός πρωτόγνωρο για την πολιτική ιστορία της μεταπολίτευσης. Φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων όπως γράψαμε στο Militaire.gr, είναι οι κρίσεις Αρχηγών. Νέος Α/ΓΕΕΘΑ και βεβαίως αλλαγές και στους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων.
Η επιλογή του Ναυάρχου Αποστολάκη, δίνει αυτή την “πολυτέλεια του χρόνου”. Ο Β. Αποστολάκης ήταν Α/ΓΕΕΘΑ που είχε άμεση συμμετοχή στην διαμόρφωση των αποφάσεων και είχε άριστη συνεργασία με τον Καμμένο. Κάτι που επεσήμανε και ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε. Συνεπώς το ΥΠΕΘΑ, μπορεί να “τρέξει” για μερικές ημέρες με το υπάρχον σχήμα.
Οι κρίσεις Αρχηγών επί της ουσίας έχουν αποφασιστεί. Ο Β. Αποστολάκης είχε πάντα συνεργασία με τον Καμμένο αλλά και τον Τσίπρα. Είναι προφανές ότι μετά από την αποχώρηση Καμμένου κάποια δεδομένα έχουν αλλάξει.
Επειδή τα σενάρια και η ονοματολογία δεν θα λείψουν αυτές τις μέρες, να επισημάνουμε ότι μέχρι τώρα υπήρχαν για κάθε θέση Αρχηγού, τουλάχιστον δύο σενάρια . Μετά από την αποχώρηση Καμμένου και τη διαδοχή του από τον Β. Αποστολάκη, η κατάσταση είναι πιο ξεκάθαρη. Ο Τσίπρας έχει δώσει στον Αποστολάκη ελευθερία κινήσεων για να επιλέξει την ομάδα Αρχηγών που θεωρεί ότι μπορεί να αποδώσει καλύτερα. Τα “θέλω” του Αποστολάκη είναι γνωστά: επιχειρησιακή ετοιμότητα, ταχύτατη αναδιοργάνωση των ΕΔ, συμμάζεμα του υπάρχοντος οπλοστασίου. Όσοι μπορούν να ανταποκριθούν σ΄ αυτά τα θέλω θα παραμείνουν ή θα γίνουν Αρχηγοί.