newmoneyΤα τσόφλια του αβγού είναι πηγή θρεπτικών στοιχείων για τον οργανισμό. Τα τσόφλια που οι περισσότεροι πετάμε στα σκουπίδια είναι ...
newmoneyΤα τσόφλια του αβγού είναι πηγή θρεπτικών στοιχείων για τον οργανισμό.
Τα τσόφλια που οι περισσότεροι πετάμε στα σκουπίδια είναι πλούσια σε ασβέστιο και μάλιστα σε ποσοστό 95%, σύμφωνα με επιστήμονες.
Συγκεκριμένα ένα τσόφλι αβγού κότας περιέχει περίπου 2 γρ. ασβεστίου, διπλάσια από τη συνιστώμενη ποσότητα ημερήσιας πρόσληψης.
Επιπλέον τα τσόφλια των αυγών περιέχουν σίδηρο, χαλκό, μαγγάνιο, ψευδάργυρο, φθόριο, φώσφορο, χρώμιο και μολυβδαίνιο. Έτσι, οι περισσότεροι ειδικοί τα συνιστούν ως μια πολύ αποτελεσματική προσθήκη ασβεστίου στο σώμα σας.
Ωστόσο, δεν θα πρέπει να καταναλώσετε τα τσόφλια σκέτα καθώς υπάρχουν πάνω τους πολλά βακτήρια. Ο καλύτερος τρόπος είναι να τα βράσετε και στη συνέχεια να τα ψήσετε στους 100 βαθμούς Κελσίου για 10-15 λεπτά.
Μπορείτε επίσης, να τα αλέσετε στο μπλέντερ και να χρησιμοποιήσετε τη σκόνη σε καθημερινά σας γεύματα ή στο ρόφημά σας.
Σημειώνεται ότι δεν πρέπει να υπερκαταναλώσετε καθώς η συνιστώμενη ποσότητα ημερήσιας πρόσληψης είναι 1 γρ. Η ποσότητα εξαρτάται από τις ανάγκες του οργανισμού σας.