Κρεσέντο τουρκικής προκλητικότητας μέσα στην Ελληνική Βουλή. Βουλευτής του Ερντογάν απείλησε... για συνέπειες αναφερόμενος στις εξορύξεις ...
Κρεσέντο τουρκικής προκλητικότητας μέσα στην Ελληνική Βουλή. Βουλευτής του Ερντογάν απείλησε... για συνέπειες αναφερόμενος στις εξορύξεις της Κύπρου. Δεύτερος βουλευτής έκανε λόγο για "μονομερείς ενέργειες" στο Αιγαίο. Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θέλει "έντιμο συμβιβασμό" με την Τουρκία, στο πρότυπο της συμφωνίας των Πρεσπών!
Σε μια απίστευτα προκλητική δήλωση προχώρησε Τούρκος βουλευτής μέσα στην Ελληνική Βουλή, ο οποίος είπε ότι η μονομερής εξόρυξη υδρογονανθράκων από την πλευρά της Κυπριακής Δημοκρατίας θα έχει συνέπειες!
Την απίστευτη αυτή δήλωσε έκανε κατά την διάρκεια των εργασιών τις εργασίες της κοινοβουλευτικής συνάντησης του ΝΑΤΟ που είπε
«Δεν είναι αποδεκτό και θα έχει συνέπειες»
Ο Τούρκος βουλευτής του Ερντογάν, Αχμέτ Γιλντίζ ανέφερε χαρακτηριστικά πως στην Κύπρο υπάρχουν δύο μέρη. «Αν υπάρχει ανάγκη εξόρυξης υδρογονανθράκων αυτή μπορεί να γίνει μετά την επίλυση ή με κοινή συμφωνία των δύο πλευρών για να μοιράζονται τις άδειες. Είναι λοιπόν μια ευκαιρία για την περιοχή.
Αν οι Ελληνοκύπριοι το θέλουν (το μοίρασμα των κοιτασμάτων) η πόρτα είναι ανοικτή. Όταν όμως οι εξορύξεις σε μια περιοχή που ανήκει σε δύο περιοχές γίνονται μονομερώς αυτό δεν είναι αποδεκτό και έχει συνέπειες. Ελπίζω και οι δύο πλευρές να εργαστούν για να υπάρξει συνεργασία».
Στο ίδιο προκλητικό μήκος μήκος για τις τούρκικες παραβιάσεις στο Αιγαίο και στο κυπριακό εμφανίσθηκε και ο εκπρόσωπος της τουρκικής αντιπροσωπείας Οσμαν Ασκίν Μπακ λέγοντας ότι «υπάρχουν κάποιες διαμάχες. Το να τις περιγράψω ως μονομερείς παραβιάσεις δεν είναι δίκαιο. Η Τουρκία είναι η τελευταία πλευρά που έχει το φταίξιμο με την Κύπρο! Θα μπορούσε να είχε υπάρξει λύση στο Κραν Μοντανά.
Αίσθηση πάντως προκάλεσαν οι «χλιαρές» απαντήσεις στους δύο τούρκους αντιπροσώπους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Καραγιαννίδη και Κωνσταντίνου Δουζίνα, με τον πρώτο να παραλληλίζει το πρόβλημα με την Τουρκία με αυτό τον Σκοπίων και να λέει ότι «πρέπει να λύσουμε τα μεταξύ μας προβλήματα με έναν έντιμο συμβιβασμό όπως κάναμε και με την Βόρεια Μακεδονίας και πως πρέπει να υπάρξει διάλογος μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας με σεβασμό όπως έγινε και με την Βόρειο Μακεδονία» υποστήριξαν.