Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τζιχαντιστές επιτέθηκαν με 33 ρουκέτες στο ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο στη Συρία

Τζιχαντιστές από τη βορειοδυτική Συρία, από την επαρχία της Ιντλίμπ, εκτόξευσαν 36 ρουκέτες τη Δευτέρα ενάντια στο ρωσικό στρατιωτικό αε...


Τζιχαντιστές από τη βορειοδυτική Συρία, από την επαρχία της Ιντλίμπ, εκτόξευσαν 36 ρουκέτες τη Δευτέρα ενάντια στο ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο Χμεϊμίμ στη Λαοδίκεια της Συρίας.




Ο ρωσικός στρατός με ανακοίνωσή του τόνισε ότι όλες καταρρίφθηκαν εγκαίρως από τα αντιαεροπορικά συστήματα της ρωσικής βάσης.

Οι ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη «ζώνη αποκλιμάκωσης» της Ιντλίμπ, μια υποτίθεται αποστρατικοποιημένη ζώνη που περιβάλλει την επικράτεια των τρομοκρατών.

Την ευθύνη για την επιβολή αυτής της «ζώνης αποκλιμάκωσης» την έχει αναλάβει η Τουρκία ως «εγγυήτρια δύναμη», η οποία έχει αναπτύξει και στρατεύματά της περιμετρικά της περιοχής της Ιντλίμπ σε ρόλο «ειρηνευτικών» δυνάμεων μετά από συμφωνία με τη Ρωσία και το Ιράν.

Η Τουρκία δεν έχει λάβει κανένα μέτρο για να περιορίσει τους τζιχαντιστές στην Ιντλίμπ, τους οποίους χρησιμοποιεί και ως δεξαμενή στρατολόγησης για τη στελέχωση των παραστρατιωτικών τουρκόφιλων μονάδων (τάγματα ασφαλείας) που έχει συγκροτήσει στην κατεχόμενη βορειοδυτική Συρία.