Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η απόλυτη «κόλαση» στο Κόσοβο: Σέρβοι κομάντος ήρθαν αντιμέτωποι με Αμερικανούς – Παραλίγο αιματοχυσία

Τρομερή αποκάλυψη πραγματοποίησαν στρατιώτες της KFOR, όταν αναφέρθηκαν σε ένα άγνωστο επεισόδιο που έγινε πριν λίγες εβδομάδες στο Κόσοβο,...


Τρομερή αποκάλυψη πραγματοποίησαν στρατιώτες της KFOR, όταν αναφέρθηκαν σε ένα άγνωστο επεισόδιο που έγινε πριν λίγες εβδομάδες στο Κόσοβο, όπου Σέρβοι, ήρθαν αντιμέτωποι με Αμερικανούς, εκεί όπου την τελευταία στιγμή δεν είχαμε αιματοκύλισμα.






Οι ίδιοι αποκάλυψαν σύμφωνα με αλβανικό ΜΜΕ, ότι η εξουσία των Κοσοβάρων Αλβανών αμφισβητείται έντονα στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου, στο οποίο επικρατεί το οργανωμένο έγκλημα.

Όλα αυτά λέχθηκαν σε ένα σύντομο αμερικανικό ντοκιμαντέρ, το οποίο ασχολείται με το θέμα της εθνικής ασφάλειας και της δημόσιας τάξης σε όλο τον κόσμο.

Σε αυτό το ντοκιμαντέρ, Αμερικανοί στρατιώτες αποκαλύπτουν απόρρητες έως τώρα πληροφορίες από τη δράση τους στο βόρειο τμήμα του Κοσόβου.

Ο James Sandomierski, εκπρόσωπος του αμερικανικού τμήματος ασφάλειας και πληροφοριών, κατέδειξε τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν οι Αμερικανοί κατά τις παρεμβάσεις τους στο βορρά.



«Οι Σέρβοι στο βορρά θέλουν να διώξουν τους Κοσοβάρους. Τείνουν να μην επιτρέπουν στην κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου να ασκεί έλεγχο στο βορρά. Καταργήσαμε κάτι που θεωρούν στρατηγικό μπλοκ δρόμων. Το πράξαμε και οι Σέρβοι ήταν πολύ ανήσυχοι. Για τρεις εβδομάδες δεν ήμασταν καθόλου ήρεμοι επειδή λαμβάναμε άμεσες απειλές από τους Σέρβους», ανέφερε ο Sandomierski.

Ο Bradly Shields, Αμερικανός στρατιωτικός αναφέρει ότι η υπηρεσία της KFOR στο Κοσσυφοπέδιο διαφέρει εντελώς από τις αμερικανικές στρατιωτικές υπηρεσίες στο Ιράκ ή το Αφγανιστάν.

«Από 30 διαφορετικές πολιτείες της Αμερικής και άλλα κράτη υπάρχουν περίπου 800 στρατιώτες που υπηρετούν με στόχο την διατήρηση της ειρήνης στο Κοσσυφοπέδιο. Σε σύγκριση με άλλες χώρες στις οποίες υπηρετούμε στο Ιράκ ή το Αφγανιστάν, το Κοσσυφοπέδιο είναι τρομερά διαφορετικό», δήλωσε ο Shields.

Ο Phil Koth, επίσης από τον αμερικανικό στρατό, δήλωσε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι είναι ότι οι Σέρβοι δεν αναγνωρίζουν το Κοσσυφοπέδιο ως κράτος και ως εκ τούτου έχουν δυσκολίες στην κυκλοφορία.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Κοσοβάροι και εμείς, είναι ότι οι Σέρβοι στο βορρά δεν αποδέχονται την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου. Έχουν προβλήματα μετακινήσεων σε περιοχές που θεωρούν ότι αποτελούν μέρος της χώρας τους», δήλωσε ο Αμερικανός στρατιωτικός Phil Koth.

Στις τέσσερις βόρειες κοινότητες του Κοσσυφοπεδίου, την Κυριακή αυτή διεξήχθησαν πρόωρες εκλογές, όπου κέρδισαν οι υποψήφιοι της Σερβικής Λίστας.

Έτσι η νίκη της Σερβικής Λίστας και Βελιγράδι έχουν τεράστια επιρροή στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου.




Σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο μας πριν ακριβώς δύο μήνες, Σέρβοι κομάντος εισήλθαν σε έδαφος του Κοσόβου σύμφωνα με κατοίκους χωριού, προκαλώντας ένταση στο ήδη τεταμένο κλίμα της περιοχής.

Αλβανοί κάτοικοι του χωριού Karaçevë του δήμου Καμένιτσα, έστειλαν επιστολή σε όλες τις διεθνείς υπηρεσίες που λειτουργούν στο Κοσσυφοπέδιο, στην οποία αναφέρουν ότι το χωριό τους, που βρίσκεται δίπλα στα σύνορα με τη Σερβία, έχουν κυκλώσει Σέρβοι πάνοπλοι κομάντος της στρατοχωροφυλακής, προκαλώντας τρόμο στον πληθυσμό.

Η επιστολή αποστάλθηκε στην πρεσβεία της Μεγάλης Βρετανίας και στις πρεσβείες Γερμανίας, Γαλλίας , Ιταλίας , KFOR, αμερικανική βάση Bonsdstill, Γραφείο ΕΕ και στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, αναφέροντας ότι δεκάδες Σέρβοι κομάντος εισήλθαν στο έδαφος του Κοσσυφοπεδίου και στο χωριό Κάρατσεβο, το οποίο θεωρούν ως έδαφος της Σερβίας.

Η επιστολή έφτασε και στην αλβανική ιστοσελίδα της εφημερίδας «Bota Sot», η οποία καλεί όλους τους διεθνείς οργανισμούς να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας σε αυτό το τμήμα του εδάφους του Κοσσυφοπεδίου.

Οι Σέρβοι κομάντος που γνωρίζουν καλά τα κατατόπια , εισέρχονται με πολιτικά στην Β.Μιτρόβιτσα και στα υπόλοιπα σερβικά χωριά αναμένοντας την άσκηση του στρατού του Κοσόβου, η οποία έχει σκοπό την σύλληψη και την εκδίωξη των Σέρβων από την περιοχή.

Επίσης 500 Ρώσοι «σύμβουλοι» της GRU «αλωνίζουν» την περιοχή δίνοντας καθημερινή αναφορά στην Μόσχα για τα τεκταινόμενα, μιας και ο Πούτιν ετοιμάζει μεγάλο κόλπο στα Βαλκάνια ( Σκόπια, Βουλγαρία, Μαυροβούνιο) ενόψει της κατασκευής του καναλιού Αξιός –Δούναβης, και έχει την επιρροή να το πράξει.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Σέρβος πρόεδρος Α. Βούτσιτς ζήτησε από την Ανώτατη Διοίκηση του Σερβικού Στρατού να συγκροτήσει μια επίλεκτη ισχυρή δύναμη μελών των ειδικών δυνάμεων «για να ανταποκριθεί σε κάθε αποστολή που θα τις δοθεί τις επόμενες ώρες οι οποίες είναι κρίσιμες».

Αυτές οι μονάδες με μυστική εντολή του Πρόεδρου της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ευρίσκονται σε πολεμική ετοιμότητα σε περιοχές εντός πλέον του Κοσσυφοπεδίου, με σκοπό να σώσουν Σέρβους πολίτες.

Οι Σέρβοι λοιπόν αυτών των περιοχών με την αμέριστη αρωγή Βελιγραδίου-Μόσχας ετοιμάζουν διπλό σχέδιο απόσχισης τόσο της σερβικής δημοκρατίας της Β-Ε όσο και του Βόρειου Κοσσυφοπεδίου από την εθνοκάθαρση που επιχειρούν οι Αλβανοί με την ανοχή της δύσης.

Αυτό θα σημάνει νέο γύρο πολεμικών επιχειρήσεων μιας και η «φωτιά σιγοκαίει” στην περιοχή από το 1999 και τα προβλήματα όχι μόνο δεν λύθηκαν αλλά γιγαντώθηκαν.

Το σχέδιο, είναι παλαιό και υποχθόνιο και αφορά την ένωση όλων των περιοχών με Αλβανούς και η δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας, που θα υλοποιήσει τον ρόλο του «χωροφύλακα» στα συμφέροντα του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια.

Αν το επιτρέψουν με οποιοδήποτε τρόπο αυτό οι Ρώσοι, θα χάσουν την «αυλή» που έχουν στην χερσόνησο μας και θα περιοριστούν αυστηρά μέσα στα όρια των συνόρων τους. Αυτό όμως με την σειρά του θα σήμανε την αρχή του τέλους για την Μόσχα.

Για το ευρύ κοινό πρέπει να γίνει γνωστό ότι η Ρωσία έχει δικαίωμα στρατιωτικής επέμβασης στο Κοσσυφοπέδιο, βάσει των ψηφισμάτων του ΟΗΕ παλαιότερα, με τα οποία ορίζονταν η ίδια ως εγγυήτρια χώρα.