Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ...!!! «Θα βυθίσουμε τους Αμερικανούς!» - Το Ιράν μεταφέρει βαλλιστικούς πυραύλους σε πλοία-«δολοφόνους»

Σε αποκλειστική είδηση του CNN, αξιωματούχος των ΗΠΑ ισχυρίστηκε έχοντας πληροφορίες από την αμερικανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφορι...


Σε αποκλειστική είδηση του CNN, αξιωματούχος των ΗΠΑ ισχυρίστηκε έχοντας πληροφορίες από την αμερικανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών DIA, ότι το Ιράν μεταφέρει μέσα σε πλοία βαλλιστικούς πυραύλους μικρής εμβέλειας.

Την ίδια στιγμή το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS Abraham Lincoln» από κοινού με την ομάδα μάχης πέρασε τελικά χτες το βράδυ τη Διώρυγα του Σουέζ.




Επίσης είχαμε μεταστάθμευση αμερικανικών στρατηγικών βομβαρδιστικών Β-52 στην αεροπορική βάση Al Udeid στο Κατάρ.
Άλλες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες φέρουν, ιρανικούς αντι-πλοϊκούς πυραύλους να ετοιμάζονται να σημαδέψουν το USS Abraham Lincoln και τα πλοία που το συνοδεύουν από τις ακτές του Ιράν, ενώ στόλος από μικρά ταχυκίνητα ιρανικά σκάφη με πυραύλους συγκεντρώθηκε σε ειδικά σημεία, για δράση κατά των πλοίων των ΗΠΑ.

Όλα αυτά μαζί με την στάση του Ν.Τραμπ, εκπορεύονται από την πιθανότητα κατασκευής πυρηνικών κεφαλών από τους Ιρανούς , από την χρήση των οποίων κινδυνεύει το Ισραήλ.

Το Ιράν θα συνεχίσει τον εμπλουτισμό ουρανίου βάσει της συμφωνίας με τις διεθνείς δυνάμεις για το πυρηνικό πρόγραμμά του, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του ιρανικού Κοινοβουλίου Αλί Λαριτζανί, παρά τις προσπάθειες των ΗΠΑ να το σταματήσουν.

Άγνωστη η στάση Μόσχας και Πεκίνου που θα αλλάξει τα πάντα, ενώ υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει αμυντική συμφωνία μεταξύ τους έναντι εξωτερικών απειλών, κάτι που δεν πρέπει να μας διαφεύγει.

Ο αξιωματούχος των ΗΠΑ, ο οποίος μίλησε για την προϋπόθεση της ανωνυμίας, δήλωσε ότι ο λόγος για την πρόσφατη απόφαση των ΗΠΑ να στείλει το αεροπλανοφόρο στον Περσικό Κόλπο οφειλόταν στην υποτιθέμενη μεταφορά πυραύλων του Ιράν.

Ο ίδιος αξιωματούχος ισχυρίστηκε ότι το Ιράν προετοιμάζεται να ξεκινήσει επίθεση εναντίον των ΗΠΑ στην περιοχή, γι ‘αυτό και το «USS Abraham Lincoln πλέει πρόσω ολοταχώς στα ύδατα του Περσικού Κόλπου.

Ο σύμβουλος της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, John Bolton, δήλωσε ότι όλες αυτές οι αναφορές ήταν «ενοχλητικές ενδείξεις και προειδοποιήσεις» αλλά δεν εξήγησε ακριβώς τι εννοούσε.

Ο Μπόλτον δήλωσε ότι η ανάπτυξη αυτής της ομάδας μάχης και του αεροπλανοφόρου ήταν ένα «σαφές και αδιαμφισβήτητο μήνυμα στο ιρανικό καθεστώς, ότι κάθε επίθεση εναντίον των συμφερόντων των Ηνωμένων Πολιτειών ή των συμμάχων τους , θα αντιμετωπιστεί με ανελέητη δύναμη».




Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Πάτρικ Σαναάν δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Πεντάγωνο την Τρίτη ότι είχε εγκρίνει σχέδιο ανάπτυξης βομβαρδιστικών αεροσκαφών Β-52 σε χώρες του Κόλπου.

Το Πεντάγωνο πιστεύει ότι το Ιράν ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους στη Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν και το Κατάρ, πρόσθεσαν οι πηγές.

Οι ενέργειες της Ουάσιγκτον λαμβάνουν χώρα εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών που ξεκίνησαν όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες επανέλαβαν τις κυρώσεις στο Ιράν και άσκησαν ακραία πίεση στο εμπόριο ιρανικού πετρελαίου, σε μια προσπάθεια να κατορθώσουν ένα χτύπημα ενάντια στην οικονομία της χώρας.

Αυτή η στάση δεν περιορίστηκε μόνο στην οικονομική αντιπαράθεση, αλλά επεκτάθηκε και στην πολιτική, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να έχουν καταδείξει επισήμως το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν, τμήμα του στρατού του κράτους, ως τρομοκρατική ομάδα. Σε απάντηση, η Τεχεράνη έχει χαρακτηρίσει ανάλογα την CENTCOM αμερικανική διοίκηση Ασίας. pentapostagma.gr