Την «σταδιακή» (και όχι απότομα μην μας έρθει και ξαφνικό) «ενσωμάτωση» στην ελληνική κοινωνία, όση έχει απομείνει στην Ελλάδα, περίπ...
Την «σταδιακή» (και όχι απότομα μην μας έρθει και ξαφνικό) «ενσωμάτωση» στην ελληνική κοινωνία, όση έχει απομείνει στην Ελλάδα, περίπου 40.000 αλλοδαπών οι οποίοι αναμένεται να πάρουν άσυλο από τους συνολικά 72.000 που έχουν καταθέσει αίτηση μέχρι και τις 25 Απριλίου θα επιχειρήσει το επόμενο διάστημα η ύπατη αρμοστεία σε συνεργασία με τις πάντα πρόθυμες ελληνικές αρχές.
Παράλληλα στα σχέδιά της «ύπατης αρμοστείας» είναι και η αύξηση των περίπου 5.000 διαμερισμάτων τα οποία ενοικιάζουν αλλοδαποί μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων σε όλη την Ελλάδα και όχι η δημιουργία νέου κέντρου παραμονής.
Και αυτό παρά το γεγονός ότι ο πόλεμος στη Συρία έχει ουσιαστικά τελειώσει και ο ίδιος ο πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσσαντ έχει ζητήσει από τους πρόσφυγες να επιστρέψουν στις εστίες τους. Αλλά αυτό ελάχιστη σημασία έχει για τους αρμοστές.
Το θέμα βέβαια είναι ότι όλοι «ενσωματώνονται» με τον ένα τρόπο ή τον άλλο, καθώς ουδείς επιτρέπεται να φύγει από τη χώρα.
Έτσι από τους υποτίθεται 32.000 που δεν θα δικαιούνται άσυλο κανείς δεν πρόκειται να φύγει από την Ελλάδα αφού δεν πραγματοποιούνται απελάσεις.
Ο ίδιος αναγνώρισε ότι αυτό είναι ένα δύσκολο στοίχημα δεδομένου ότι πολλοί Έλληνες αναγκάζονται λόγω της κρίσης να εγκαταλείψουν την χώρα τους, και να αναζητήσουν στο εξωτερικό δουλειά, αλλά βέβαια αυτό λίγο απασχολεί την «αρμοστεία».
Η ενσωμάτωση των Σύριων, των Αφγανών αλλά και των Ιρακινών στην ελληνική κοινωνία είναι εφικτή πρόσθεσε, φέροντας ως παράδειγμα την αλβανική κοινότητα!
Σύμφωνα με τον αντιπρόσωπο της «αρμοστείας» έχουν δημιουργεί 24.000-25.000 θέσεις σε 5.000 ενοικιαζόμενα σπίτια σε όλη την Ελλάδα.
Ο αριθμός αυτός θα πρέπει να αυξηθεί(!)το επόμενο διάστημα ανέφερε τονίζοντας ότι είναι ένα δύσκολο και ακριβό πρόγραμμα το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (αλλοίμονο αφού δεν θέλει κανένα από τους συγκεκριμένους στο έδαφός της) η οποία και θα πρέπει να αποφασίσει να διαθέσει και τα αντίστοιχα κονδύλια.
«Σιγά, σιγά πρέπει να σταθούν στα πόδια τους και να ζήσουν μόνοι τους στην ελληνική κοινωνία, να μάθουν τα έθιμα και τη γλώσσα όπως έκανε με επιτυχία και η αλβανική κοινότητα. Αυτό είναι το επόμενο βήμα στην Ελλάδα.
Και παρατηρούμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία μαθαίνει ελληνικά» είπε στο ethnos.gr ο κ. Λεκλέρκ προσθέτοντας ότι «αυτοί οι άνθρωποι συμβάλουν στο συνεχές χτίσιμο της κοινωνίας»!
Με άλλα λόγια μας… κτίζουν την κοινωνία, την οποία εγκαταλείπουν οι πρώην αυτόχθονες Έλληνες.