Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΗΛΩΜΑ...!!! Άρειος Πάγος: Συνταξιοδοτείται αύριο η Ξένη Δημητρίου

Συμπλήρωσε το όριο ηλικίας η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου - Δύο επιστολές διαμαρτυρίας απέστειλε ο αντεισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής στον υπου...


Συμπλήρωσε το όριο ηλικίας η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου - Δύο επιστολές διαμαρτυρίας απέστειλε ο αντεισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής στον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου - Τι λέει στις επιστολές του ο κ. Αγγελής
Όσο ο χρόνος τρέχει τόσο η υπόθεση της Novartis προκαλεί ισχυρούς τριγμούς στο πολιτικό και εισαγγελικό τοπίο της χώρας, ενώ οι εξελίξεις αυτές, όπως οι ίδιοι οι δικαστές ομολογούν, δεν είναι καθόλου ευοίωνες και δεν διστάζουν να εκφράζουν τους φόβους τους για το μέλλον της Δικαιοσύνης.




Ήδη, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ιωάννης Αγγελής πριν από λίγες μέρες απέστειλε δύο επιστολές στον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, ενώ σήμερα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, μια από τις πρωταγωνίστριες της ποινικής διερεύνησης του «μεγαλύτερου σκανδάλου από συστάσεως του ελληνικού κράτους» που δεν είναι άλλο από αυτό της Novartis, κρέμασε οριστικά τη τήβεννο, καθώς συνταξιοδοτήθηκε.

Σε βάρος του κ. Αγγελή έχει ασκηθεί από τον υπουργό Δικαιοσύνης πειθαρχική και ποινική έρευνα σχετικά με τις δύο εμπιστευτικές αναφορές που απέστειλε τον περασμένο Ιανουάριο (7.1.2019 και 21.2.2019) στην κυρία Δημητρίου μετά την παραίτησή του από επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Η ποινική διερεύνηση ανατέθηκε στον ομοιόβαθμο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Δασούλα και η πειθαρχική έρευνα ανατέθηκε στην πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, η οποία θα την αναθέσει σε αντιπρόεδρο του ΣτΕ.

Στις αναφορές του αυτές ο κ. Αγγελής, κοντολογίς, κατήγγειλε την εργαλιοποίηση της έρευνας για την Novartis σε βάρος πολιτικών αντιπάλων της Κυβέρνησης, ενώ ξεδίπλωσε τις μεθοδεύσεις του κυβερνητικού μέλους, του περιβόητου «Ρασπούτιν». Ακόμη, εξέφραζε τη διαφωνία του στην λογική της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, για άσκηση ποινικών διώξεων fast track «για κάποιους πολιτικούς».

Πέρα από αυτά, στην πρώτη επιστολή-αναφορά του ο κ. Αγγελής κάνει λόγο για μονόπλευρη αντιμετώπιση εκ μέρους του κ. Καλογήρου, η οποία δεν αρμόζει σε υπουργό Δικαιοσύνης.

Ο εισαγγελικός λειτουργός υπογραμμίζει, στην πρώτη αυτή επιστολή του, ότι ο κ. Καλογήρου παρήγγειλε την ποινική και πειθαρχική έρευνα σε βάρος του για δήθεν διαρροή στο Πρώτο ΘΕΜΑ (9 Ιουνίου 2019) του περιεχομένου των δύο εμπιστευτικών αναφορών του που είχε καταθέσει στην κυρία Δημητρίου τον περασμένο Ιανουάριο.

Αντίθετα, συνεχίζει ο κ. Αγγελής απευθυνόμενος στον πολιτικά προϊστάμενο του κ. Καλογήρου, δεν διατάξατε τις αντίστοιχες έρευνες για τα όσα επισημαίνω στις δύο αναφορές, αλλά και στην ανακοίνωση που έδωσα στη δημοσιότητα, τόσο για την κυρία Δημητρίου, όσο και για τον κ. Δασούλα.

Πολύ περισσότερο μάλιστα, συνεχίζει ο κ. Αγγελής, όταν υπογραμμίζω στις αναφορές μου, ότι ο κ. Δασούλας οφείλει να αυτοεξαιρεθεί, καθώς συγγενικό του πρόσωπο έχει διοριστεί από τον «Ρασπούτιν» ως μετακλητή υπάλληλος στη Γενική Γραμματεία Διαφθοράς του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο κ. Αγγελής σημειώνει ότι ουσιαστικά τώρα ο κ. Δασούλας «εξοφλεί το γραμμάτιο» του διορισμού του συγγενικού του προσώπου.

Με τη δεύτερη επιστολή του ο κ. Αγγελής ζητεί από τον υπουργό Δικαιοσύνης να τον αντικαταστήσει από πρόεδρο- επικεφαλής που τον έχει διορίσει στην επιτροπή η οποία έχει συγκροτήσει για το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης δικαστικών υποθέσεων Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης (e-justice). Η επιτροπή αυτή διαχειρίζεται μεγάλα χρηματικά ποσά, τα οποία προέρχονται, ως επί το πλείστον, από Ευρωπαϊκά κονδύλια.




Ο κ. Αγγελής, ζητάει την απαλλαγή του από τα καθήκοντα του επικεφαλής που του έχουν ανατεθεί με το απλό επιχείρημα, ότι δεν μπορεί από τη μία πλευρά, με εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης, να ελέγχεται ποινικά και πειθαρχικά για τυχόν αδικήματα τα οποία έχει διαπράξει και από την άλλη να είναι επικεφαλή επιτροπής που διαχειρίζεται δημόσια κονδύλια.

Το αλαλούμ στην Εισαγγελία

Από σήμερα η κυρία Δημητρίου είναι τέως εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, καθώς συμπλήρωσε το προβλεπόμενο από το Σύνταγμα όριο ηλικίας και συνταξιοδοτήθηκε.

Περιπλέκεται όμως από σήμερα η κατάσταση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Και αυτό γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δεν υπέγραψε τα προβλεπόμενα Προεδρικά Διατάγματα για τις προαγωγές που αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο μετά τις Ευρωεκλογές στην ηγεσία του Αρείου Πάγου και της Εισαγγελίας του Ποινικού Δικαστηρίου.

Και δεν τα υπέγραψε καθώς δεν είχε λήξει, τότε, η θητεία των ήδη υπηρετούντων (έληξε σήμερα).

Πάντως, σύμφωνα με κύκλους της Προεδρίας της Δημοκρατίας, τα Διατάγματα δεν θα υπογραφούν ούτε με την είσοδο του ερχόμενου μήνα.

Κατά συνέπεια, με ότι αυτό σημαίνει, καθήκοντα εισαγγελέα του Αρείου Πάγου θα ασκεί προσωρινά ο αρχαιότερος αντεισαγγελέας, που δεν είναι άλλος από τον κ. Δασούλα και καθήκοντα πρόεδρου θα ασκεί η αρχαιότερα αντιπρόεδρος η οποία είναι Αγγελική Αλειφεροπούλου.

Έτσι, ο κ. Δασούλας θα είναι πλέον προϊστάμενος του κ. Αγγελή και παράλληλα ποινικώς ελεγκτής του. Από την άλλη πλευρά ο κ. Αγγελής την ό ποια αναφορά ή καταγγελία θέλει να υποβάλλει για τον εκτελούντα την ποινική σε βάρος του έρευνα θα την υποβάλλει στον εκτελούντα καθήκοντα εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που όμως είναι το ίδιο πρόσωπο.